Er bestaat een wereld... waar kindsoldaten weer kind mogen zijn!

De verhalen van de kinderen zijn verschrikkelijk. Terwijl ze bezig zijn in het veld, onderweg zijn naar school of gewoon in hun dorpje zijn, worden ze ontvoerd door rebellen. Ze worden mishandeld en bedreigd of verkracht. Ze krijgen drugs. Eenmaal gevangen in de netten van de commandoleiders, moeten ze allerlei klussen voor hem doen. Van water halen en koken tot het bewaken van anderen kinderen. Of nog erger. Ze dienen als seksslaaf. De kinderen worden gedwongen om de meest gruwelijke handelingen te verrichten. Ze worden gedwongen om anderen te mishandelen of te vermoorden. Dat dit zorgt voor trauma’s voor het leven, hoeft geen uitleg. De kinderen leven onder constante spanning en dreiging, zonder hun familie. Ze gaan niet meer naar school. Leven in een uiterst gewelddadige omgeving. World Vision wil deze kinderen redden en een veilige plek bieden. 

Feiten over Kindsoldaten

Aantal

250.000 kinderen moeten werken als soldaten. 

Locatie, Kindsoldaten

De meeste kindsoldaten wonen in Afrika. 

Meisje

De meisjes zijn vaak seksslavin.

Samen met onder andere Unicef probeert World Vision er alles aan te doen om de kinderen te bevrijden en hen weer een kans te geven op een betere toekomst. 
Jackson (niet zijn echte naam) uit Zuid Soedan was 13 toen hij werd ontvoerd. Hij vertelt: “Ik zat op school toen mijn moeder werd opgepakt en vermoord. Zij was de enige die voor mij zorgde en ik was heel verdrietig. Tijdens haar begrafenis kwamen de soldaten. Ze arresteerden mij en vertelde me dat ik in het leger moest werken. We leden honger en ik moest mensen beroven. Maar ook vermoorden. Als ze tegen je zeggen dat je iemand dood moet maken en je doet het niet, dan vermoorden ze jou. Dus daarom doodden we mensen.”


 

We leden honger en ik moest mensen beroven. Maar ook vermoorden.
Jackson

World Vision kon Jackson uit deze afschuwelijke situatie bevrijden, samen met nog 700 andere kinderen. We bieden deze kinderen een veilige plek, en we zorgen voor psychologische begeleiding. Waar het mogelijk is proberen we de kinderen weer met hun ouders te herenigen. We zorgen dat ze weer naar school kunnen, medische zorg krijgen. We ondersteunen hun families en de dorpen waar ze vandaan komen. 
Help mee om veilige plekken voor deze voormalig kindsoldaten te realiseren. Doneer nu!
 

Jackons, kindsoldaat