Junior - Chosen

12-11-2019

Chosen: Unieke manier van kindsponsoring nu ook in Nederland

Kinderen mogen nu zelf hun sponsor kiezen

In september kondigden we het al aan en nu is het ook zover in Nederland: Chosen, een nieuwe manier van kindsponsoring. We stellen kwetsbare kinderen in staat om zelf hun sponsor te kiezen door middel van het innovatieve concept genaamd Chosen.

Al 70 jaar werken we  aan het verbinden van mensen wereldwijd door middel van kindsponsoring. 3 miljoen kinderen worden wereldwijd gesponsord. Chosen is een eenvoudige maar krachtige laatste stap in een manier van werken die we altijd al belangrijk vonden.

"Ik ben blij met dit revolutionaire concept. We geloven dat kinderen in staat zijn om hun eigen leven en gemeenschap te veranderen en Chosen onderstreept dat. Het erkent de waardigheid van kinderen in extreme armoede", zegt Marco van de Graaf, directeur van World Vision Nederland.

Chosen begint met mensen die zich inschrijven om gekozen te worden en op de foto gezet te worden. De foto’s van deze potentiële sponsors worden naar Oeganda gestuurd. De kinderen van de gemeenschap Kyabigambire worden uitgenodigd voor een sponsorkindfeestje waar zij zelf hun sponsor mogen kiezen. Hierna ontvangt de sponsor een foto van het kind wat de foto van hem of haar vasthoudt.