bakken voor het goede doel

Chococakejes voor het goede doel

gezin azie eten goed doel

Wat geweldig dat jij in actie komt voor kinderen met honger!

Meer dan 800 miljoen mensen op de wereld hebben extreme honger. Dat is meer dan 1 op de 10 personen. Honger krijg je als je lange tijd te weinig eet – dus één of meer maaltijden per dag moet missen. Dat heeft invloed op je hele lichaam. Kinderen die ondervoed zijn, hebben de rest van hun leven last van de gevolgen. Ze blijven kleiner en worden sneller ziek. Daarom is het zo belangrijk om dit te voorkomen.

Op onze aarde is genoeg te eten, maar het is niet eerlijk verdeeld. Lang niet iedereen heeft genoeg geld om eten te kopen. Door het coronavirus zijn veel mensen hun werk kwijtgeraakt, waardoor nog meer mensen arm zijn. En door klimaatverandering en oorlog wordt eten wereldwijd steeds duurder. Veel families moeten hierdoor maaltijden overslaan, met als gevolg dat wereldwijd steeds meer kinderen honger hebben.
 

Bakken voor het goede doel!

Gelukkig kunnen we er samen voor zorgen dat minder kinderen honger hebben! World Vision geeft gezinnen die te weinig eten hebben voedselpakketten, zodat ze toch gezonde maaltijden binnenkrijgen. Voor €18,50 krijgt één gezin eten voor een week. Help jij mee zodat World Vision zoveel mogelijk voedselpakketten kan uitdelen? Verkoop dan de chococakejes uit je bakboekje (of een ander baksel) voor het goede doel!

3 tips voor jouw verkoopactie

  1. Bedenk een goede prijs. Stel je verkoopt 15 cakejes voor €2,50 per stuk, dan heb je al twee voedselpakketten bij elkaar gespaard!
  2. Vraag iemand om een mooie foto van jou te maken met je zelfgemaakte cakejes. Deel deze met vrienden en familie. Of ga met de cakejes langs de buren! Ook leuk: maak voor jullie huis een leuk kraampje en verkoop je cakejes in je eigen winkeltje.
  3. Mensen kunnen hun gift zelf hier overmaken of door de QR-code op pagina 21 van je bakboekje te scannen. Als ze contant betalen, kan je zelf het bedrag in één keer overmaken door te klikken op onderstaande button.