Zip your Lip

Coördinator Zip your Lip (32 uur per week)

Kom werken bij World Vision als coördinator Zip your Lip! Wij zetten ons in voor de meest kwetsbare kinderen, waar ze ook wonen en wat hun achtergrond ook is. We willen ze geven wat ze nodig hebben om armoede en honger te overwinnen en hun wereld te veranderen. Als coördinator Zip your Lip lever je met jou expertise hier een belangrijke bijdrage aan. We willen honger wereldwijd stoppen en kinderen een gezonde toekomst geven.

Jouw plek bij ons

Zip your Lip is de jongerenactie van World Vision. Ieder jaar organiseren we deze actie op middelbare scholen en voor jeugdgroepen in Nederland. Jij motiveert scholen en kerken om mee te doen aan Zip your Lip en werft op die manier fondsen voor ondervoedingsprojecten.

Wat ga je doen?

In een notendop: jij zet je in voor kwetsbare kinderen door geld op te halen met Zip your Lip. De focus in jouw functie ligt op:

 • Het onderhouden van bestaande relaties en op zoek gaan nieuwe relaties met scholen en jeugdgroepen die mee willen doen aan Zip your Lip
 • Meedenken over de continue ontwikkeling en vernieuwing van de actie.
 • Verzorgen van communicatie-uitingen en opzetten van de jaarlijkse multichannel acquisitiecampagne (samen met bureaus)
 • Naamsbekendheid genereren door ludieke acties en Social Media en de ontwikkeling van content rondom Zip your Lip
 • Begeleiden van stagiaires die ondersteunende werkzaamheden uitvoeren voor Zip your Lip

Als Coördinator van Zip your Lip ben je druk met allerlei facetten binnen het communicatievlak. Van persoonlijk contact met een docent, tot aan het opzetten van campagnes, of een Facebookbericht schrijven op basis van de resultaten in Google Analytics. Er is in deze functie veel variatie, flexibiliteit en ruimte om de actie verder te ontwikkelen.  

Evie van Maanen, coördinator Zip your Lip

Over jou

Werken bij World Vision is je inzetten voor duurzame verbeteringen voor kwetsbare kinderen. Als Coördinator Zip your Lip vind je het belangrijk om je hiervoor in te zetten. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, bent klant- en resultaatgericht en kunt goed samenwerken. Ook heb je/ben je:

 • Een hbo werk- en denkniveau 
 • Één tot drie jaar relevante werkervaring met accountmanagement of communicatie. Ervaring met fondsenwerving is mooi meegenomen 
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal 
 • Ervaring met vormgeving is een pre (Adobe Creative Cloud (Indesign, Illustrator, Photoshop) en/of Canva) 
 • Assertief, durft keuzes (en wellicht fouten te maken) en gaat vol enthousiasme aan de slag 
 • Onderschrijft de visie en missie van World Vision en herkent je in de core capabilities van World Vision 
 • Je hebt een hart voor ontwikkelingswerk  

Heb je minder ervaring, maar wel de juiste kwaliteiten en ben je bereid jezelf snel te ontwikkelen reageer dan zeker ook! World Vision investeert graag in goede mensen!

Wij bieden jou…

 • Een uitdagende baan voor 32-38 uur per week waarin je jouw kennis en kunde volop kunt inzetten en waarbij je echt het verschil kan maken voor kwetsbare kinderen wereldwijd 
 • Een functie waarin je in direct contact staat met scholen en jeugdgroepen. Een informele, open werksfeer, vanuit een prachtig kantoor in Amersfoort op loopafstand van het station 
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 3.900, – bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van kennis en ervaring en zwaarte van de functie 
 • Je werkt hybride, deels vanuit kantoor, huis of op locatie 
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen als professional binnen onze groeiende organisatie 

Over World Vision

We zouden uren kunnen praten over waarom het zo tof is om bij World Vision te werken. Liever hebben we dat je het zelf komt ervaren natuurlijk. Alvast een beeld van waar je als Coördinator Zip your Lip aan mee werkt:

 • Werken bij World Vision doe je samen met 35.000 collega’s wereldwijd. We zijn een internationale organisatie (actief in bijna 100 landen), met meer dan 70 jaar ervaring 
 • We helpen de meest kwetsbare kinderen, waar ook ter wereld, door ze schoon water, goede voeding, medische zorg, scholing en een veilige leefomgeving te geven. Word Vision Nederland heeft zijn eigen programma’s. We werven inkomsten in de particuliere markt en bij overheden & instellingen. 
 • Wat we vooral willen is harten raken en mensen de vreugde laten ervaren van een veranderd leven. 

Onze basis: christelijk geloof 

Onze impact: welzijn van kinderen 

Onze aanpak: zelfredzame gemeenschappen 

Reageren

Ben je enthousiast geworden over de functie na het lezen van deze vacature? Stuur dan z.s.m. maar uiterlijk 30 september je motivatie en CV naar Nancy Hoop, HR Business Partner, via hrm_nederland@worldvision.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met je toekomstige collega Evie van Maanen. Zij is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 033-4643444. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee interviews en een referentieonderzoek.

Wil je World Vision helpen om de juiste persoon te vinden? Deel deze vacature in je netwerk!

De veiligheid van kinderen en (jong) volwassenen is voor World Vision zeer belangrijk. World Vision accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt ook uitgebreid aan de orde in onze werving & selectieprocedures. Het overleggen van een recente verklaring omtrent gedrag (VOG) en het overleggen van minimaal 2 referenties is onderdeel van deze procedure. Deze referenties moeten voldoen aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. Dit betekent dat bij het opvragen van de referenties onderzoek gedaan zal worden naar eventuele Safeguarding incidenten bij voormalig werkgevers.

Meer informatie over de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme vind je hier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.