Bob Pierce

Organisatie & Geschiedenis

Geschiedenis

De Amerikaan Bob Pierce was op reis in China. Hij ontmoette daar de Nederlandse lerares Tina Holkeboer. Zij stelde hem voor aan een gehavend en verlaten meisje met de naam White Jade. Tina was niet in staat om zelf voor het meisje te zorgen. Bob vroeg haar: “Wat gaat er nu met haar gebeuren?” Hij gaf de vrouw zijn laatste vijf dollar en beloofde haar elke maand vijf dollar te sturen zodat ze voor het meisje kon blijven zorgen. Deze ontmoeting was een keerpunt in het leven van Bob. Hij realiseerde zich dat er meer voor nodig was om het leven van kinderen in armoede structureel te veranderen. In 1950 richtte hij World Vision op en drie jaar later startte het eerste kindsponsorprogramma. In 1981 werd World Vision Nederland onderdeel van deze wereldwijde organisatie. Bob’s lijfspreuk “Let my heart be broken by the things that break the heart of God” motiveert dagelijks ruim 35.000 medewerkers om zich in te zetten voor kinderen zoals White Jade. 

Medewerkers

Bij World Vision werken bijzonder betrokken en gemotiveerde mensen. Het team bestaat uit 37 vaste medewerkers en uit meerdere enthousiaste stagiaires en vrijwilligers.

De Raad van Bestuur wordt ingevuld door Marco van der Graaf (directeur-bestuurder). Het managementteam bestaat uit Cynthia Hogeveen (manager Finance & Operations), Brenda Rozemuller (manager internationale programma’s en grants) en Samuel Visser (manager fondsenwerving en communicatie).

Raad van Toezicht

World Vision Nederland heeft een Raad van Toezicht. Deze bestaat uit: mevrouw I.J.M. Allemekinders-Pols MSc (voorzitter), mevrouw K.M. Anderson (vertegenwoordiger World Vision International), de heer drs. H. A. L. Boonstra, de heer drs. J. van Renselaar, de heer W. Wassenaar, de heer A.J. van Wessel MSc en mevrouw A.M.J. Leene. 

Statuten

Keurmerken en gedragscodes