Hoofdinhoud

World Vision is ter plaatse in het rampgebied in Syrië en Turkije. Ons team doet ongelooflijk werk. Veel van onze plaatselijke medewerkers zijn zelf ook getroffen door de ramp, maar doen er alles aan om te helpen. Omdat we al in het gebied aanwezig waren, konden we snel hulp bieden. Direct na de aardbeving leverden we brandstof aan ambulances en kachels voor opvangplekken.

In Turkije worden 350.000 noodopvangpakketten uitgedeeld. Via onze lokale partners delen we eten uit aan 3750 mensen. In Aleppo ontvangen chronische zieken dekens, matrassen, eten en medicijnen. We ondersteunen zeven ziekenhuizen in Noordwest-Syrië, voor een periode van tenminste drie maanden. Door onze jarenlange hulpverlening hebben we een netwerk van deskundige partners in de regio.

Wat is er nodig? 

Met de getroffen kinderen en hun gezinnen is een snelle evaluatie van de behoeften gedaan. Op dit moment is er dringend behoefte aan brandstof voor medische voorzieningen, warme opvangplekken, elektriciteit, tenten, dekens, matrassen, kachels en maaltijden. Daarom focussen we hier onze hulp op.

De veiligheid en bescherming van kinderen is onze belangrijkste prioriteit. Kinderen zijn ontheemd en soms hun ouders verloren. Dat maakt ze enorm kwetsbaar. Daarom zetten we zo snel mogelijk de volgende activiteiten op:  

  • Kindvriendelijke ruimtes: dit zijn plekken voor kinderen waar ze veilig zijn en kunnen spelen.  
  • Registratie van kinderen  
  • Ondersteunen en beschermen van kinderen 

Laten we er samen alles aan doen om deze kinderen te beschermen! Geef voor kwetsbare kinderen in Syrië en Turkije.