15-1-2018

Vroeger voelde ik mij geïsoleerd en eenzaam

We zijn op bezoek bij Sonali, een achtjarig meisje uit Bangladesh. Een paar jaar geleden bezocht Sonali samen met haar familie een ziekenhuis in de buurt. In het ziekenhuis waren vrouwelijke artsen aan het werk, dat was voor Sonali verassend en bemoedigend. Haar droom kwam tot leven. “Ik wil arts worden en mensen helpen door hen medicijnen te geven of hen te opereren.”

Echter is de droom van Sonali in een land als Bangladesh moeilijk te verwezenlijken. De grootste problematiek in Bangladesh is ondervoeding bij kinderen, geen toegang tot gezondheidszorg, lage inkomens en de lage kwaliteit van het onderwijs.

Met een inkomen van ongeveer 2,04 euro per dag worstelt de vader van Sonali om zijn gezin te onderhouden. Ook Sonali’s moeder Mahfuza hoopt op verandering. Haar kinderen hebben honger.

In 2012 wordt het gezin opgenomen in een sponsorprogramma van World Vision. Sonali ontvangt een muskietennet zodat ze beschermt wordt tegen malariamuggen. Bovendien krijgt ze nieuwe schoolspullen en een warme deken.

Wanneer het gezin een jaar later geiten en kippen krijgt moeten ze deelnemen aan trainingen over het onderhouden en fokken van deze dieren. “Vroeger voelde ik mij geïsoleerd en eenzaam, nu voel ik me deel van de gemeenschap.”

Sonali 1
Ons sponsorprogramma Bandarban

World Vision Nederland werkt al ruim tien jaar in Bandarban, Bangladesh om daar samen met de bevolking te zorgen voor duurzame verandering zodat kinderen daar een toekomst krijgen. Het sponsorprogramma Bandarban ligt in de Chittagong Hill Tracts. Dit is een unieke streek met afgelegen heuvels en valleien. De bevolking bestaat uit veel verschillende groepen en stammen. Omdat het zo afgelegen is, zijn de onderwijsmogelijkheden en gezondheidszorgfaciliteiten erg beperkt.

Sponsor ook een kwetsbaar kind en verander zijn/haar leven.

Hallo, ik ben Naitik uit India en ik zoek een sponsor!

  • Mijn leeftijd: 8 years (18.07.2013)
  • Ik woon met mijn: ouders
  • Mijn hobby: verstoppertje spelen