Hoofdinhoud

Turkije en Syrië zijn de nacht van zondag op maandag opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 7.8. De aardbeving trof een groot gebied in het zuidoosten van Turkije en het noorden van Syrië, waarbij honderden mensen omkwamen en vele anderen werden ingesloten. Elk uur worden nieuwe doden en gewonden gemeld.

World Vision is ter plaatse om de omvang van de schade vast te stellen en noodhulp voor te bereiden. World Vision is zeer bezorgd om de gevolgen voor reeds ontheemde kinderen en gemeenschappen in nasleep van de aardbeving.

“Terwijl we sliepen, begon het huis te schudden; ik rende onmiddellijk naar mijn kinderen; ik wist niet welke ik moest dragen; ik kon de deur niet bereiken, de afstand was erg ver, en een minuut tijd was als jaren van hulpeloosheid en angst, en de angst duurt voort met de naschokken. De meeste mensen zijn op straat in de sneeuw en de regen, met veel verwoeste gebouwen, veel slachtoffers en velen die nog vastzitten onder het puin” bevestigde een medewerker van World Vision in Noord-Syrië.

“Midden in een strenge winter zijn al ongelooflijk kwetsbare kinderen en gezinnen nu tot op het bot geschokt door deze verwoestende aardbeving, die waarschijnlijk duizenden mensen in Noord-Syrië en het zuiden van Turkije zal treffen. Ik ben geschokt door dit verdrietige nieuws en wij zullen alles in het werk stellen om de getroffenen te helpen. We gaan niet alleen snel na hoe we hulp kunnen bieden, maar controleren ook het welzijn van onze medewerkers in Turkije en Syrië – die allemaal veilig zijn. Het is een herinnering aan hoe moeilijk deze situaties kunnen zijn voor alle betrokkenen”, aldus Johan Mooij, Response Director voor World Vision’s Syria Crisis Response.