Hoofdinhoud

Op woensdag 16 november spreekt Tony Rinaudo op de klimaatconferentie COP27 over zijn Farmer Managed Natural Regeneration (FMNR) methode als natuurlijke oplossing voor klimaatproblemen. Het event is gratis online te volgen, aanmelden kan hier.

Tony Rinaudo, senior klimaat adviseur van World Vision Australië, staat bekend als “The Forest Maker”. Zijn pionierswerk op het gebied van Farmer Managed Natural Regeneration (FMNR) heeft sinds 1983 miljoenen hectaren van uitgeputte droge grond weer tot bloeiende landbouwgrond gemaakt in meer dan twintig landen in Afrika.

Dit herstel brengt meer voedselzekerheid en duurzaamheid voor duizenden gemeenschappen met zich mee. Het werk van Rinaudo heeft hem talrijke prijzen en onderscheidingen opgeleverd, waaronder de Alternatieve Nobelprijs.

COP27

De Klimaatconferentie van Sharm-el-Sheikh 2022 (COP27) is een conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering, die plaatsvindt van 6 tot 18 november 2022 in de badplaats Sharm-el-Sheikh, Egypte, Het is de 27ste Conference of the Parties (COP27) in het kader van het Klimaatverdrag (UNFCCC). De conferentie volgt de Klimaatconferentie van Glasgow 2021 – COP26 op.