Hoofdinhoud

Beschuldiging van seksueel grensoverschrijdend gedrag door World Vision medewerker Zuid-Soedan

World Vision is ernstig bezorgd over een beschuldiging van seksueel grensoverschrijdend gedrag door een World Vision medewerkers in Malakal, Zuid-Soedan, drie jaar geleden. We hebben een onderzoek ingesteld naar deze bewering. Gezien de ernst van de bewering dat een personeelslid een kind mogelijk seksueel heeft misbruikt, wordt het onderzoek onder internationaal toezicht uitgevoerd. Wat we daardoor nu weten is dat wij niet eerder beschuldigingen van deze aard op deze locatie hebben ontvangen.

Het slachtoffer staat altijd centraal in onze aanpak. We zullen ons daarom inspannen om de veiligheid en vertrouwelijkheid van de persoon die de beschuldiging gedaan heeft en eventuele andere getuigen te waarborgen.  We moedigen hen aan om aangifte te doen bij de autoriteiten en ondersteunen hen om toegang te krijgen tot slachtofferhulp en juridische ondersteuning.

World Vision veroordeelt seksuele uitbuiting en misbruik tegen kinderen of volwassenen ten zeerste van welke aard dan ook. Wij veroordelen dit gedrag bij onze medewerkers alsook bij anderen die bij ons werk betrokken zijn. Ons beleid en onze protocollen vereisen dat elke medewerker die grensoverschrijdend gedrag vermoedt, hiervan direct melding maakt. Personen die een overtreding hebben begaan worden binnen en buiten de organisatie geregistreerd zodat ze niet opnieuw bij een soortgelijke organisatie kunnen worden aangenomen.