Chosen geeft kinderen zelf een keuze


Kinderen kiezen zelf hun sponsor.

Laat jij je kiezen door een kind uit Sierra Leone?

Voor het eerst in de geschiedenis zijn de rollen omgedraaid. Niet jij als sponsor kiest een kind, maar een kind kiest jou als sponsor. De eerste stap van het kind naar zelfstandigheid.

De kinderen kiezen hun sponsor aan de hand van foto’s tijdens een sponsorkindfeestje.

Hangt jouw foto er straks tussen?

Hoe werkt Chosen?


Meld je aan en upload je foto

Jouw naam en foto sturen we naar het sponsorproject. Daar organiseren onze collega’s een sponsorkindfeestje.

Daarna kiest een kind jou!

Sommige kinderen hebben lang op een sponsor gewacht. Maar nu, op het sponsorkindfeestje, mag een kind zelf zijn sponsor kiezen. Welk kind kiest straks voor jou?

Je geld wordt besteed…

Jouw bijdrage van 30 euro per maand besteden we in het hele projectgebied. Zo help je jouw sponsorkind én zijn of haar omgeving. We zorgen voor schoon water, voeding, onderwijs en gezondheidszorg.

…en vier de vooruitgang!

Je krijgt regelmatig een update over de verandering waar jullie samen voor zorgen. Vertel elkaar in brieven over je dagelijks leven en je dromen. Deel tijd en aandacht en geef liefde!

Susanne werd gekozen

“De tv spot van Chosen heeft me geraakt, ik werd nieuwsgierig en heb gelijk de website van World Vision bekeken. En een paar dagen later heb ik me aangemeld voor Chosen”. 

Vandaag hoort en ziet Susanne welk kind haar gekozen heeft. Ze weet niet of het een meisje of een jongen wordt. En ze heeft enorm toegeleefd naar dit specifieke moment. Een aantal weken geleden meldde zij zich aan voor Chosen nadat zij geraakt was door de promotie.

Vol spanning opent ze de envelop met de foto van haar nieuwe sponsorkind. Hij heet Davis! Er zit een persoonlijke brief bij die hij aan haar schreef.

“Dat je de regie bij het kind zelf legt, dat vind ik heel bijzonder!”

Elizabeth koos voor Amanda

Dit is Elizabeth uit Oeganda. Zij mocht al een sponsor kiezen en ze koos voor Amanda!

Deze keuze zal haar leven veranderen. En niet alleen haar eigen leven… Want dankzij kindsponsoring gaan nu Elizabeth én haar zus Teresia naar school.

Hun moeder Pascalina zegt: “Onderwijs geeft je kansen in deze wereld. Het leven is zo moeilijk zonder onderwijs.”

Het hele gezin moedigt Elizabeth aan om naar school te gaan. Haar droom is om dokter te worden. Elizabeth: “Ik word er blij van dat ik weet dat ze het beste voor me willen”.

Ze zijn heel blij met de sponsoring door Amanda uit Nederland.

Pascalina hoopt dat Amanda haar dochter stimuleert om naar school te gaan. Pascalina voelt zelf ook steun door de sponsoring: “Ik voel mij blij, want door de steun en de hoop die ik heb, zullen onze problemen verminderen.”

Dit is Chosen

Relatie

Met jouw steun help je minstens 4 kinderen

Veiligheid

Hoop, levensvreugde en veiligheid voor iedereen

Impact

Schoon water, voldoende te eten, gezondheidszorg, scholing

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Een keuze die alles verandert

Door jouw bijdrage van 30 euro per maand kunnen kinderen en gemeenschappen zelf hun leven veranderen. Bijvoorbeeld door het aanleggen van waterputten, het opzetten van scholen en gezondheidscentra.

De projecten van World Vision zijn gericht op zelfredzaamheid, zodat de gemeenschap na verloop van tijd geen hulp van buitenaf meer nodig heeft.

Wie is World Vision?

World Vision zet zich in voor de meest kwetsbare kinderen, waar ze ook wonen en wat hun achtergrond ook is. We willen ze geven wat ze nodig hebben om armoede te overwinnen en hun wereld te veranderen. Zodat vreugde weer een plek krijgt in hun leven. Dit doen we met hart en ziel omdat we geïnspireerd zijn door Jezus.

Veelgestelde vragen

Hier vind je een lijst met de meest gestelde vragen over Chosen en World Vision. Zit jouw vraag er niet tussen? Lees hier meer over kindsponsoring of neem contact op.

 • Gaat mijn donatie rechtstreeks naar mijn sponsorkind?

  Elke kindsponsor is gekoppeld aan één kind. Om het meeste uit jouw sponsorbijdrage te halen, wordt het bedrag besteed aan het hele project. Zo komt het ten goede aan het kind én zijn of haar omgeving. We zorgen er altijd voor dat het sponsorbedrag aan drie centrale doelen bijdraagt: Het persoonlijke welzijn van het sponsorkind, de directe omgeving van een sponsorkind en de ontwikkeling van de hele gemeenschap.

 • Is World Vision christelijk?

  Ja, wij zijn een christelijke organisatie. Dit betekent dat het onze missie is om Jezus’ voorbeeld te volgen door onvoorwaardelijke liefde te tonen aan de armen en onderdrukten. We zijn er voor ieder kind.

 • Waarom zou ik een kind via World Vision sponsoren?

  Kindponsoring via World Vision maakt het voor jou mogelijk om kwetsbare kinderen een vreugdevol leven en een kansrijke toekomst te geven Wij geven kinderen en gemeenschappen wat ze nodig hebben om armoede te overwinnen en hun wereld te veranderen. Je zult de verandering zelf zien als je regelmatig updates ontvangt.

 • Wanneer en waar is het volgende sponsorkindfeestje?

  Het eerstvolgende sponsorkindfeestje is in Tanzania en vindt plaats op 20 juli. Je kunt je hiervoor alvast aanmelden tot en met donderdag 11 juli.

 • Wat als mijn foto niet uitgekozen wordt?
  Als je meedoet met Chosen, word je altijd door een kind gekozen. Doordat met Chosen de rollen omgedraaid zijn, ligt de spanning van het wachten niet bij het kind, maar bij de sponsor. Maar wees gerust, iedereen die zich opgeeft, wordt door een kind gekozen.
 • Wat gebeurt er nadat ik mij heb aangemeld?

  Na het verzenden van het formulier verwerken wij jouw aanmelding. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging van jouw aanmelding. In die mail krijg je toegang tot een link waar je direct (of wat later) je foto kunt insturen. Nadat jouw foto binnen is beordeelt onze donateursservice of de foto geschikt is om te gebruiken tijdens een sponsorkindfeestje. Je ontvangt van ons via de mail updates over het Chosen feestje waar jij gekozen gaat worden.

  Als jij bent gekozen door een kind krijg je van ons een onthullingsmail. Daarin vind je de foto van jouw nieuwe sponsorkind. Ongeveer een week later krijg je een sponsorpakket opgestuurd via de post. Dit sponsorpakket bevat de foto van jouw sponsorkind, meer informatie over jouw nieuwe sponsorkind en over het projectgebied wat jij maandelijks ondersteunt.

 • Wat is het verschil tussen Chosen en traditionele kindsponsoring?

  Via World Vision kun je een kind sponsoren op twee manieren. Je kunt kiezen voor traditionele kindsponsoring, waarbij je zelf als sponsor een kind kiest, bijvoorbeeld via de website. Of je doet mee aan Chosen. Hiermee krijgen kinderen zelf de kans om hun sponsor uit te kiezen tijdens een sponsorkindfeestje. In beide gevallen ontvang je jaarlijks post van je sponsorkind en updates vanuit het veld.

 • Wat kost het om een kind te sponsoren?

  Jij kunt een kind sponsoren vanaf 35 euro per maand. Met 35 euro per maand help je niet alleen jouw eigen sponsorkind maar help je indirect ook vier andere kinderen in dezelfde gemeenschap. Door onze gemeenschapsgerichte aanpak vergroten we dus jouw impact!