Hoofdinhoud

“Ik ben vol verwachting. Nog 11 dagen en dan mag een kind mij kiezen. Wat een eer dat ik mee mag doen! Dat mijn foto daar ergens tussen hangt. Spannend!” schrijft Eveline als ze zich net ingeschreven heeft voor Chosen.

Het project Chosen raakt me in mijn hart. Het roept allerlei emoties op.

Eveline laat zich kiezen

Verschil maken in het leven van een kind

Eveline werd geraakt door de gedachte achter Chosen en deelt haar verhaal met ons. Ze schrijft:

“Ik heb vaker via andere organisaties mensen gesponsord.  Dat voelt veel afstandelijker, als iemand wordt toegewezen. Jullie methode maakt het zo veel indringender duidelijk, dat ik hier in het rijke Nederland een bevoorrechte positie heb, die me zo maar in de schoot geworpen is. Het maakt me dankbaar en nederig dit te beseffen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een aanwijzing van God is, dat het van belang en noodzakelijk  is om er voor anderen te zijn. Dank jullie wel voor deze kans om een verschil in het leven van een kind te kunnen maken.”

Zelfredzaamheid bevorderen

Eveline zocht in eerste instantie naar een organisatie die met schoon water bezig is en scrolde door de zoekresultaten heen. Hierbij stuitte ze op de website van World Vision waar ze zag dat onze methode net iets anders was dan het slaan van een waterput.

“Alleen ergens een pomp slaan en dan wegwezen werkt eigenlijk ook niet. Beter is om in gesprek te gaan met de mensen en te horen wat zij willen. Hen hiermee zelf in de actie te zetten om zo zelfredzaamheid te bevorderen. En mensen verantwoordelijk te laten zijn voor het onderhoud van wat er gerealiseerd is.”

Lees hier meer over onze manier van werken.

Geraakt door het idee dat World Vision vanuit lokale gemeenschappen werkt, opende ze Facebook, waar ze een bericht van Leonie zag over kindsponsoring. “Ik was er door geroerd, alsof het zo zou moeten zijn. Wat ook denk ik zo is.”

chosen waslijn

Chosen raakt je

Eveline is geraakt: “Het project Chosen raakt me in mijn hart. Het roept allerlei emoties op. Het doet me bijvoorbeeld ook denken aan de lagere schooltijd. Dat bij de gymles twee kinderen mochten kiezen wie er in hun team mocht bij softbal. De spanning die dat gaf:” als ik maar gekozen wordt…” 

Wellicht hebben kinderen in een regulier sponsoringtraject dat ook. Ze worden geïnformeerd, er wordt een foto gemaakt, ze moeten iets vertellen over hun leven, familie, hobby’s. En dan komt het wachten… “Zal er wel iemand zijn die mij kiest, of ben ik niet mooi genoeg, val ik niet op tussen de anderen…” 

In Chosen zijn ze verzekerd van een sponsor. Het maakt niet uit hoe je eruit zien. Het kind zit in het project en mag zelf de regie nemen, zelf kiezen…. dat is toch geweldig?

Eveline wordt gekozen

Ik ben vol verwachting. Nog 11 dagen en dan mag een kind kiezen… Ik heb er zin in.”

Doe ook mee en laat je kiezen!

Geïnspireerd geraakt? Ook jij kunt onderdeel worden van het werk van World Vision. Wil je je ook laten kiezen als sponsor? Doe dan mee met Chosen!