Hoofdinhoud

Door Ambassadeur Mariëlle van ‘t Veld

Zijn ogen! Wijd open en vol verwachting. Het jongetje wat ik zie, maakt een keuze. En wat voor één: hij kiest voor een betere toekomst.

Een keuze die alles verandert
Het filmpje waarin ik het jongetje zag, ging over Chosen: het kindsponsorprogramma waarin kinderen zélf hun sponsor kiezen. Dit jongetje groeit, net als vele andere kinderen, op in armoede en heeft in zijn leven nauwelijks iets te kiezen. Hij kan niet naar school en weet niet wanneer hij weer te eten krijgt. Nu mag híj een keuze maken waarmee hij zijn leven een andere wending geeft.

Mijn Chosen ervaring
Toen ik het filmpje zag, wist ik het meteen: dit ga ik doen! Met een foto van mijn gezin in mijn handen, ging ik op de foto! De foto werd opgestuurd naar Oeganda voor een groot sponsorkindfeest. Ik heb afgeteld tot de datum, wat vond ik het spannend! Wie gaat er voor mij kiezen? Word ik echt gekozen? En ja, ik werd gekozen door Elizabeth! Wat een blijdschap bij haar en wat een blijdschap bij mij! Zij heeft mij gekozen en ik mag een tijdje met haar meelopen in haar leven. Ik mag investeren in het leven van Elizabeth en haar familie én in de gemeenschap waar Elizabeth woont, zodat zij uitzicht hebben op een betere toekomst.

Een lied over Chosen
Toen ik als ambassadeur van World Vision een vrouwenprogramma ging schrijven, dacht ik: hoe mooi zou het zijn om een lied te schrijven over Chosen? Dan kan ik het verhaal van Chosen door tekst en muziek laten ervaren. Voordat ik het wist, zat er een al refrein in mijn hoofd. Ik vroeg pianiste Elles Grandia, met wie ik veel samenwerk, of zij het lied met mij wilde schrijven. Elles zelf werd ook gekozen tijdens het sponsorkindfeest en was meteen enthousiast! Samen gingen we aan de slag.

Afgelopen november 2023 was het zover: de tekst en de muziek waren klaar en het was tijd om het lied op te nemen. Op mijn 50ste verjaardag nam ik het lied op in de studio. Wat een bijzonder cadeau!

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Livegang op Opwekking
Tijdens Opwekking was de primeur en zong ik het lied voor publiek. Gedurende het hele weekend konden mensen het lied beluisteren. Mensen alleen, stellen, kinderen en hele gezinnen lieten zich meenemen in het verhaal van Chosen. Dat maakt mij dankbaar!

De impact van Chosen
Chosen heeft mijn hart. Ik vind het onvoorstelbaar hoe we met een bijdrage van 1 euro per dag zoveel impact kunnen maken in het leven van een kind. Inmiddels werk ik, naast mijn ambassadeursschap, op de afdeling Donateursservice van World Vision. Daar zie ik wat voor impact Chosen maakt, zowel voor de kinderen als voor de sponsors.

Mijn verlangen is dat het lied ook jou laat zien wat jij kan betekenen in het leven van een kind. Ik daag je graag uit: beleef jij Chosen mee en laat jij je ook kiezen?

Sinds 2020 is Mariëlle van ’t Veld ambassadeur van World Vision en zet ze zich in om kinderen in nood onder de aandacht te brengen. Mariëlle doet dat onder andere tijdens haar programma ‘Van waarde!’, waarin ze vrouwen wil inspireren en bemoedigen.