Doneer een geweldig cadeau aan een kind!

Van schoon drinkwater tot onderwijs. Wil jij een kind in nood een geweldig cadeau geven?

Doneer dan een WereldCadeau en geef een kind een betere toekomst. 

Cadeau zeep

Zeep €7

We trainen kinderen zodat ze hun handen wassen voor het eten en als ze naar de wc zijn geweest. Bij elke wc zorgen we ook voor schoon stromend water, en natuurlijk: zeep!

Hygienekit voor meisjes

Hygiënekit voor meisjes €6

Geef jonge meisjes een hygiënekit zodat ze weer naar school durven tijdens hun menstruatie.

Identiteitsbewijs

Identiteitsbewijs €10

Ieder kind heeft recht op een identiteit. Geef een kind een bewijs van zijn of haar bestaan en daarmee recht op onderwijs en gezondheidszorg.

Kip

Kip €15

Mensen leren een spaargroep op te zetten, waar ze geld in leggen en ook uit kunnen lenen. Hier kunnen ze een kip van kopen; de start van een eigen bedrijfje!

Lespakket

Lespakket €18

Om te kunnen leren zijn er wel leerboeken nodig! Om leesvaardigheid te stimuleren worden ook vrijwilligers getraind om kinderen te begeleiden en rijdt er een mobiele bibliotheek rond!

Vaccinatie

Vaccinatie €20

We werken samen met lokale overheden aan vaccinatieprogramma's zodat elk kind beschermd is tegen dodelijke ziekten.

Veilige bevalling

Veilige bevalling €25

We zorgen dat de verloskundige beschikt over een goede opleiding, medicatie, handschoenen, scharen en een hechtsetje. Zo verzekeren we moeder en kind van een veilige bevalling!

Goed onderwijs

Goed onderwijs €40

Leraren worden steeds getraind in nieuwe lesmethoden, zodat ze bij de les blijven! Lokale vrijwilligers worden getraind om kinderen extra te begeleiden bij het lezen.

Plumpy nut

Red een ondervoed kind €50

Door het geven van dit cadeau geef je een kind zijn gezondheid terug en red je zijn leven.

Eten op tafel

Eten op tafel €75

Mensen leggen geld in en lenen geld uit een spaargroep. Hier kopen ze droogtebestendige zaden. Ook worden ze getraind in irrigatietechnieken. Een goede oogst betekent eten!

Microkrediet

Microkrediet €100

Mensen lenen geld uit een spaargroep en beginnen klein met de verkoop van een paar producten. Ze leren ook hun boekhouding te doen. Zo kan het uitgroeien tot een groot bedrijf!

Schoon drinkwater

Schoon drinkwater €200

We leggen waterpompen aan, zorgen voor tappunten bij klinieken en scholen en zorgen dat mensen weten hoe ze dit onderhouden, zo garanderen we een blijvende verbetering!