Kinderen met bord eten

Kom in actie en zeg GENOEG

Eet 24 uur niet samen met jouw studentenvereniging.

Gaat het jou ook aan het hart dat miljoenen kinderen wereldwijd dagelijks honger hebben? Wil jij opkomen voor deze kinderen door in actie te komen en je stem te laten horen?

Doe dan mee aan de Landelijke Studentenactiedag op 29 mei van Zip your Lip

In samenwerking met politieke jongerenpartijen PerspectieF en CDJA organiseren Zip your Lip, de jongerenactie van World Vision, en diverse studentenverenigingen die onderdeel zijn van IFES deze landelijke actiedag. Het wordt een bijzondere dag vol impact en bewustwording, met als centrale boodschap:

GENOEG is GENOEG.

Geen enkel kind mag lijden onder honger.

Toolkit drukwerk

In onze toolkit zitten social media posts, een poster, een flyer en een tekst die je kan gebruiken voor je nieuwsbrief. Heb je hier vragen over? Stuur dan een mail naar communicatie@worldvision.nl.

Toolkit social media

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Wat kun je verwachten?

Gedurende 24 uur, van 29 mei 17:00 uur tot 30 mei 17:00 uur, zullen studenten gaan vasten. Durf jij dat ook aan? We nodigen je uit om samen met je medestudenten acties te bedenken en te organiseren om zoveel mogelijk geld op te halen. Laat je sponsoren door vrienden, familie of bedrijven. De opbrengst gaat naar Angola, Zuid-Soedan en Zimbabwe, waar World Vision samen met lokale gemeenschappen strijdt tegen honger onder kinderen.

Studentendebat: de kracht van jouw stem!

Het hoogtepunt van deze landelijke actie is het studentendebat op 29 mei, waar je de kans krijgt om in gesprek te gaan met andere studenten. Naast de aanwezigheid van politieke jongerenpartijen nodigen we ook politici uit de Tweede Kamer en het Europees Parlement uit. Zo zetten we jullie mening op de politieke agenda!

Jij kan jouw stem laten horen en je uitspreken. Dat wil jij toch ook?

Zeg ook GENOEG

Doe mee aan de landelijke studenactie en zeg GENOEG tegen honger.