Verhoging sponsorbijdrage

Het leven is door inflatie flink duurder geworden. Voedsel, brandstof, dagelijkse boodschappen: de prijzen hiervan zijn wereldwijd enorm gestegen. Vooral de armste landen, waaronder het land waar jouw sponsorkind woont, worden hierdoor hard getroffen. Ook de kosten van onze sponsorprogramma’s worden hoger. Met hetzelfde geld kunnen we nu minder doen. 

Dit zorgt ervoor dat het met de huidige sponsorbijdrage niet meer mogelijk is om jouw sponsorkind en de gemeenschap de hulp te bieden die nodig is. Daarom is het na 16 jaar nodig om de sponsorbijdrage te verhogen naar 35 euro per maand. Zo kunnen we, met jouw steun, verandering en hoop blijven brengen in het leven van jouw sponsorkind. 

Wat betekent dit voor jou?

Veelgestelde vragen

 • Waarom gaat de sponsorbijdrage omhoog? 

  Het zal je niet zijn ontgaan. Door inflatie wordt het leven duurder. Voedsel, brandstof, dagelijkse boodschappen… De prijzen hiervan zijn niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld enorm gestegen. De armste landen worden hierdoor het hardst getroffen. Ook het land waar jouw sponsorkind woont.  

  Ook de kosten voor onze programma’s worden hoger: met hetzelfde geld kunnen we nu minder doen. Het lukt ons niet meer om met de huidige sponsorbijdrage de hulp te bieden die zo hard nodig is in de gemeenschap van jouw sponsorkind. Daarom is het na 16 jaar nodig om de sponsorbijdrage te verhogen. Zo kunnen we, met jouw steun, verandering en hoop blijven brengen in het leven van je sponsorkind. 

 • Wanneer was de laatste verhoging van de sponsorbijdrage? 

  16 jaar geleden, in 2008. Toen ging de sponsorbijdrage omhoog van 25 naar 30 euro. 

 • Ik heb een periodieke schenkingsovereenkomst. Kan ik die aanpassen?

  Je kunt het bedrag van je huidige overeenkomst niet verhogen. We adviseren je daarom voor het aanvullende bedrag een nieuwe overeenkomst af te sluiten. Hoe je dat doet lees je hier.

 • Wanneer gaat de verhoging in?

  Als je akkoord bent met de wijziging van jouw sponsorbijdrage, willen we je vragen of je zelf het bedrag wilt aanpassen vanaf de eerstvolgende overschrijving. Kan of wil je niet meegaan in de verhoging, dan zou het heel fijn zijn als je dat wilt laten weten via dit formulier.

 • Waarom gaat de sponsorbijdrage juist nu omhoog? 

  Voedsel, brandstof, dagelijkse boodschappen… De prijzen hiervan zijn over de hele wereld enorm gestegen. In 2022 gingen de voedselprijzen in Nederland met 11% omhoog, maar de armste landen werden nog harder getroffen. In Ethiopië was de stijging 42% en in Soedan zelfs 143%. Voor ouders met een klein inkomen wordt het daardoor nog moeilijker om te voorzien in de basisbehoeften van hun kinderen. En voor ons wordt het ook duurder om de hulp te bieden die deze families nodig hebben: met hetzelfde geld kunnen we minder doen. Om die reden is het nodig de sponsorbijdrage te verhogen.

  We zijn ons ervan bewust dat de financiële situatie van iedereen anders is. Kan of wil je niet meegaan in de verhoging, dan zou het heel fijn zijn als je dat wilt laten weten via dit formulier. We zijn heel blij met jouw steun, en de verandering die jij als sponsor mogelijk maakt in het leven van jouw sponsorkind en de gemeenschap!

 • Hoe gaat de verhoging in zijn werk? 

  Als je akkoord bent met de wijziging van jouw sponsorbijdrage, willen we je vragen of je zelf het bedrag wilt aanpassen vanaf de eerstvolgende overschrijving. Is het voor jou niet mogelijk om mee te gaan in de verhoging, dan zou het heel fijn zijn als je dat wilt laten weten via dit formulier.

  Je mag ons natuurlijk ook bellen op 088 – 130 31 07. Wij denken graag met je mee!

 • Wat als ik de nieuwe sponsorbijdrage niet kan of wil betalen? 

  We zijn ons ervan bewust dat de financiële situatie van iedereen anders is. Kan of wil je niet meegaan in de verhoging, dan is het ook mogelijk om (minimaal) 30 euro per maand te (blijven) geven. In dat geval zou het heel fijn zijn als je dat wilt doorgeven via dit formulier.

  Je mag ons natuurlijk ook bellen op 088 – 130 31 07. We denken graag met je mee!

  We zijn heel blij met jouw steun, en de verandering die jij als sponsor mogelijk maakt in het leven van jouw sponsorkind en de gemeenschap! 

 • Kan ik ook een hogere sponsorbijdrage betalen? 

  Wat geweldig dat je overweegt een hoger bedrag te betalen! Niet alle sponsors kunnen of willen mee in deze verhoging. Als je een extra bedrag kunt missen, help je ons alsnog tegemoet te komen in de extra noden in de gemeenschap. Zo kunnen we, met jouw steun, verandering en hoop blijven brengen in het leven van jouw sponsorkind én nog meer kinderen. Mocht je een extra bijdrage willen doen, dan kan je zelf je overschrijvingen hierop aanpassen.