Hoofdinhoud

Het geweld in de Gazastrook, de Westelijke Jordaanoever en Israël escaleert. Kinderen en hun ouders zijn slachtoffer van het conflict. Er zijn al bijna drieduizend mensen omgekomen. Duizenden zijn gewond en honderdduizenden zijn ontheemd. World Vision is geschokt door het verlies en het lijden dat deze crisis veroorzaakt.

Kinderen en gezinnen ontvluchten hun huizen en zijn wanhopig. Nergens is het veilig. Het is moeilijk om voedsel te vinden, het water raakt op en de ziekenhuizen zijn overbelast. De situatie benadrukt de dringende noodzaak van humanitaire hulp.

World Vision komt in actie om te voorzien in de meest dringende behoeften. We zijn nu al aanwezig in het gebied op de Westelijke Jordaanoever. We houden de situatie aandachtig in de gaten om de humanitaire behoeften te beoordelen en te bepalen hoe we hier het beste op kunnen reageren. Wij zijn er voor de meest kwetsbare kinderen, wat hun achtergrond ook is,” zegt Marco van der Graaf, directeur van World Vision Nederland.

Op de Westelijke Jordaanoever steunen we kwetsbare kinderen, gezinnen en gemeenschappen die door deze crisis worden getroffen. We voorzien in eerste noodhulp, psychologische hulpverlening en creëren veilige kindvriendelijke ruimtes. We blijven continue monitoren en reageren ook in andere gebieden waar mensen tijdens deze crisis hulp nodig hebben en waar wij en onze partners toegang hebben.

We komen in actie maar kunnen dit niet alleen. Jouw donatie helpt ons om noodhulp te bieden aan kwetsbare kinderen. Samen maken we de zorg en ondersteuning mogelijk die zij nu zo hard nodig hebben.

World Vision begon in 1975 met haar werk in Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en Gaza. Sindsdien heeft de organisatie een van de meest uitgebreide gemeenschapsorganisaties op de Westelijke Jordaanoever ontwikkeld, met 80 toegewijde medewerkers. In 2023 werkte de organisatie met meer dan 136.000 mensen, waaronder bijna 95.000 kinderen in ongeveer 150 dorpen verspreid over de Westelijke Jordaanoever. World Vision is ook actief in een aantal landen in de regio, waaronder Libanon, Jordanië en Syrië.