Hoofdinhoud

Afgelopen weekend was het 100 dagen geleden dat de crisis in het Midden-Oosten begon. Gezinnen en vooral kinderen verhongeren op slechts enkele kilometers afstand van vrachtwagens met voedselvoorraden. Meer kinderen dan in enig ander conflict zijn overleden. Het is ontzettend belangrijk om toegang te hebben tot noodhulp om de levens van deze onschuldige kinderen te redden.

“Hongersnood maakt een al vreselijke situatie rampzalig. Eén dag, laat staan 100 dagen, is te lang voor een kind om zulk ongekend lijden te moeten doorstaan. Geen enkel mens mag de toegang tot humanitaire hulp worden ontzegd. We hebben ongehinderde, veilige toegang nodig om hulp te kunnen bieden en een humanitair staakt-het-vuren om meer doden en lijden te voorkomen. Wij roepen op tot het bevrijden van gijzelaars en het beschermen van alle kinderen,” zegt Marco van der Graaf, directeur van World Vision Nederland. 

“Nederland moet zich zonder terughoudendheid inzetten om, samen met de rest van de wereld, het internationaal recht hoog te houden en alle betrokken partijen ter verantwoording te roepen om het internationale humanitaire recht te respecteren,” benadrukt hij. 

World Vision in Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en Gaza

Op de Westelijke Jordaanoever steunen we kwetsbare kinderen, gezinnen en gemeenschappen die door deze crisis worden getroffen. We bieden eerste noodhulp, psychologische ondersteuning en creëren veilige, kindvriendelijke ruimtes. We blijven ook monitoren en reageren in andere gebieden waar mensen tijdens deze crisis hulp nodig hebben en waar wij en onze partners toegang hebben. 

World Vision begon haar werk in 1975 in Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en Gaza. Sindsdien heeft de organisatie een van de meest uitgebreide gemeenschapsorganisaties op de Westelijke Jordaanoever ontwikkeld, met 91 toegewijde medewerkers. In 2023 werkte de organisatie met meer dan 136.000 mensen, waaronder bijna 95.000 kinderen in ongeveer 150 dorpen verspreid over de Westelijke Jordaanoever. World Vision is ook actief in een aantal landen in de regio, waaronder Libanon, Jordanië en Syrië.

Lees meer over the projecten van World Vision: Update: noodhulp in het Midden-Oosten | World Vision.