Voor kerken

Uw kerk in actie tegen armoede

World Vision heeft passie om samen met kerken op te komen voor kwetsbare kinderen en gezinnen. In de Bijbel staan meer dan 2.000 teksten over armoede en onrecht. God wil ons duidelijk iets leren over onze rol in deze gebroken wereld. Maar wat precies? Wat kunnen wij concreet betekenen voor al die mensen in nood? Ontdek samen met ons wat deze Bijbelse boodschap voor u en uw gemeente betekent.
 

corona noodhulp

Beschermt uw kerk kinderen tegen corona?

Binnen blijven. Handen wassen. Afstand houden. Het coronavirus zet ons (kerkelijk) leven op zijn kop. Deze pandemie raakt ons allemaal. 

Zeker als kerk kunt u veel betekenen voor gemeenteleden. En voor de mensen die juist nu kwetsbaar en hulpbehoevend zijn. Dichtbij en ver weg. Want samen zijn we sterk.

Voor World Vision zijn de veiligheid en gezondheid van arme kinderen op dit moment onze hoogste prioriteit. In 17 van de meest kwetsbare landen delen we zeep, handgel en maskers uit. Ook verstrekken we schoolpakketten voor thuisonderwijs. En we geven voorlichting om besmetting door het virus te voorkomen. Hiermee willen we 11 miljoen kinderen en hun families beschermen tegen het virus.

Alleen samen gaat het ons lukken om kwetsbare kinderen te beschermen. Wilt u meedoen met uw kerk? Kijk op www.worldvision.nl/corona en doneer! U kunt ook een (collecte)gift overmaken naar NL98 INGB 0000 0000 99 o.v.v. "collecte corona noodhulp" + "naam gemeente".

Wat zijn de mogelijkheden?

Nodig een spreker uit

Bent u op zoek naar een spreker die gedreven spreekt over gerechtigheid en armoede?

Houd een collecte

Met de opbrengst helpt u de meest kwetsbare kinderen in de meest afgelegen gebieden.

Muziekproject Onvoltooid

Organiseer een inspirerend muzikaal feest.

Boeken & Bijbelstudies

Laat je inspireren door de Bijbel en boeken.

Jongeren & kinderen

Jongeren in uw kerk

Zoekt u als jeugdleider een leuke activiteit om met de jongeren uit uw kerk te doen? Organiseer Zip your Lip en vecht mee tegen honger!


Op weg naar een mooie samenwerking? Neem contact met ons op.

We denken graag met uw kerk mee. Wilt u gebruik maken van één of meerdere van de genoemde mogelijkheden of gewoon eens verder praten? Neem dan gerust contact met ons op via kerken@worldvision.nl of 033-464 3454.

Andrea van den Assem

Relatiebeheer kerken

033-464 3454