Hoofdinhoud

De negenjarige Ireen is nog nooit zo blij geweest. “Ik kan de waterpomp vanaf mijn huis zien!” In het dorp van sponsorkind Ireen is een waterput geboord, waardoor iedereen nu schoon water dichtbij huis heeft. Voor Ireen betekent dit dat ze geen uren meer hoeft te lopen om water te halen, maar naar school kan. 

Het boren van de waterput was een hele klus. Het hele dorp liep uit om te komen kijken, maar het duurde dagen lang om water te vinden.

Toen het eindelijk lukte, was de vreugde in het dorp groot. Een van de mannen die het boren aanstuurde, Golden Bhikha, vertelt: “Ik ben heel gelukkig in mijn hart. Onze hele groep. We weten dat Ireen nu schoon water heeft. Dat gaat haar erg helpen, vooral als je kijkt naar haar gezondheid. Ze zal niet meer te laat op school komen en hoeft geen lange meer te lopen met onderweg gevaarlijke slangen en hyena’s.”

Ook de moeder van Ireen, Chimwemwe, is heel blij: “Dit betekent dat mijn dochter niet hetzelfde pad hoeft te gaan als ik: vroeg stoppen met school om te werken, veel te jong trouwen, moeizaam de kost verdienen en voor dag en dauw opstaan om water te halen uit een smerige beek.”

Kun je je voorstellen dat één kraan zoveel verschil kan maken?

Wil jij meehelpen zodat meer kinderen wereldwijd toegang hebben tot schoon water?