Hoofdinhoud

Tawil (10 jaar) en zijn familie hebben al meer dan drie jaar te kampen met voedseltekorten en honger. Het begon toen de regen stopte en hun oogst mislukte. Het gezin werd genoodzaakt om steeds meer te verkopen: eerste het vee, en uiteindelijk zelfs hun huis.

“De eerste zes jaar van mijn leven was ik blij en had ik geen zorgen. Er was genoeg te eten en ik ging elke dag met plezier naar school. Maar toen viel er drie jaar lang amper een druppel regen. Geen regen betekent geen oogst, geen eten. Mijn vader moest steeds meer verkopen.

Eerst verkochten we wat van ons vee. Dat hielp even, maar op een gegeven moment was er geen eten meer en was er niets meer om te verkopen. Mijn vader moest ons huis verkopen en we wonen nu in een klein hutje dat vroeger onze keuken was. We hebben al meer dan drie jaar geen fatsoenlijke maaltijd gehad. Mijn broertjes, zusjes en ik gaan niet meer naar school, want onze ouders kunnen het niet meer betalen.”

“Het doet me zoveel pijn om te zien dat mijn kinderen niet naar school kunnen gaan. Ik voel me gebroken omdat ik zie dat hun toekomst voor mijn ogen uiteenvalt. Ik hoop dat betere dagen zullen komen.”

Mohammed, de vader van Tawil

Noodhulp

In oktober 2022 begon World Vision met noodhulp in het gebied waar Tawils familie woont. Het gezin is een van de 575 huishoudens die maandelijks wat geld krijgt om eten te kopen. Tawils vader was ontzettend blij toen hij hoorde dat zijn familie elke maand 4.500 ETB (omgerekend ongeveer 80 euro) zou krijgen. Hij zei: “Dit geld zorgt ervoor dat mijn familie kan blijven leven.” Met het geld koopt hij sorghum, een soort graan. Tawils moeder gebruikt het om pap te maken. Nu kan het gezin tenminste een keer per dag eten.

Jouw bijdrage maakt verschil

Honger is nog steeds een grote uitdaging in de regio waar Tawil woont. Momenteel hebben meer dan 17 miljoen mensen in Ethiopië hulp nodig om te overleven vanwege de aanhoudende droogte.

World Vision reageert met haar grootste humanitaire hulpactie ooit. In de landen waar de nood het hoogst is, ondersteunen we gezinnen met levensreddend voedsel en het verbeteren van hun oogst.