Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Schenk met belastingvoordeel

Wilt u World Vision voor een langere termijn financieel steunen en daarmee kinderen tot bloei laten komen? Dan is het heel aantrekkelijk om daarvoor een periodieke schenking op te stellen. U hoeft hiervoor alleen een schenkingsformulier in te vullen.

Formulier periodieke schenking

World Vision is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw giften aan World Vision fiscaal aftrekbaar zijn. Voorwaarde is wel dat u jaarlijks meer dan één procent en minder dan tien procent van uw inkomen aan goede doelen schenkt. Hierdoor kunnen veel sponsors en donateurs hun giften uiteindelijk toch niet aftrekken. 

Uw giften volledig aftrekbaar

De oplossing is eenvoudig. Als u uw giften vastlegt in een schenking zijn uw giften wél volledig aftrekbaar, zonder minimum of maximum. Het enige dat u hoeft te doen is het formulier te downloaden en deze ingevuld opsturen naar ons kantoor. 

Hoe werkt het?

Een periodieke schenking gaat u aan voor minimaal 5 jaar. U geeft aan welke bijdrage u jaarlijks overmaakt aan World Vision. Als u een sponsorkind heeft, is dit bijvoorbeeld €360,- per jaar. Omdat een schenking 100% aftrekbaar is, krijgt u altijd een bedrag terug van de Belastingdienst. 

Rekenvoorbeeld
Met een inkomen van € 32.500 en een inkomenstariefschaal van 42% levert uw kindsponsoring of vaste donatie belastingtechnisch globaal het volgende op:

  Sponsorkind Sponsorkind mét schenkingsakte Donatie Donatie mét schenkingsakte
Jaarlijkse bijdrage aan World Vision € 360 € 360 € 120 € 120
Teruggave belasting € 15 € 151 € 0* € 50
Uw netto bijdrage € 345 € 209 € 120 € 70

* het bedrag is € 0 omdat de donatie niet boven de drempel van 1% van het inkomen uitkomt.

Wat te doen? 

Download het formulier en vul het in. Het bevat een gedeelte voor u en een gedeelte voor World Vision. Stuur beide gedeeltes naar ons op. Het gedeelte voor u krijgt u weer retour met een handtekening van ons. Deze kunt u bewaren voor uw eigen administratie. De belastingdienst kan dit bij uw aangifte controleren. Het andere gedeelte bewaren wij in onze administratie.

Extra mogelijkheden 

Meer geven voor hetzelfde bedrag: Het door u uitgespaarde bedrag kunt u ook gebruiken om uw gift aan World Vision te verhogen. Er gaat meer naar ons werk, terwijl u na de belastingaftrek hetzelfde bedrag geeft. 

Schenkservice: Met de schenkservice kunt u op eenvoudige wijze uw belastingvoordeel over meerdere doelen laten berekenen en deze toezeggingen als schenking in één akte laten vastleggen.

Automatisch: Als u het formulier betalingsvolmacht invult en naar ons verstuurt, geeft u ons toestemming om de gift automatisch van uw rekening af te schrijven. 

Wilt u meer informatie? Bel of mail ons kantoor: 033-4643444 / info@worldvision.nl. We helpen u graag verder.


Deel artikel