Lobby pagina

Ontwikkelingssamenwerking

Dankjewel voor jouw betrokkenheid bij het werk van World Vision!
De voorspelde bezuinigingen hebben impact op ons werk.
Lees verder om de ins en outs over hoe World Vision spreekt met politici,
ministers en overheden te bekijken.

Het nieuwe kabinet heeft bezuinigingen aangekondigd op ontwikkelingssamenwerking.
Dit zal impact hebben op ons werk. Juist in deze tijd is het daarom belangrijk dat we samen blijven opstaan voor kinderen. Om er te zijn voor de meest kwetsbare kinderen, waar dan ook ter wereld.

We willen je graag informeren over wat er speelt en over hoe World Vision, als één van de grootste hulporganisaties wereldwijd, in Nederland en wereldwijd de stem van kinderen laat horen.

Wat is er aan de hand?

Grote gevers

Waarom is investeren nu nodig?

Het aantal wereldwijde problemen neemt toe. Droogte, armoede, honger, conflicten en geweld komen steeds meer voor. Dit komt door stijgende voedselprijzen, conflicten en klimaatverandering. Miljoenen kinderen zijn ernstig ondervoed en zij worden geconfronteerd met de ergste hongercrisis in 50 jaar. World Vision komt daarom in actie door middel van de wereldwijde GENOEG campagne.

Het is juist nu nodig om te blijven investeren in ontwikkelingssamenwerking.

Ontwikkelingssamenwerking

Laat je stem horen

Samen met andere hulporganisaties komt World Vision in actie. Dit doen we onder andere door mee te doen aan de petities ‘Red de Giftenaftrek’ en ‘Kies juist nu voor Internationale samenwerking’. Wil jij ook je stem laten horen? Onderteken dan deze petities. 

In gesprek gaan?

Juist in deze tijd is het belangrijk dat we samen blijven opstaan voor kinderen en het gesprek te voeren. Om er te zijn voor de meest kwetsbare kinderen, waar dan ook ter wereld.

Het boekje ‘Voorbij de Borrelpraat’ geschreven door Mirjam Vossen helpt je daarbij. Dit boekje is prikkelend, verfrissend en praktisch voor iedereen die meedoet aan het gesprek over ontwikkelingswerk. Het is leesvoer voor in de trein, een gadget voor op de keukentafel en een bladerboekje voor op de bank. Je leest het voor je plezier, om er wijzer van te worden, of om je mening over ontwikkelingssamenwerking aan te scherpen. Mooi om erover in gesprek te gaan of je kennis te testen.

Voor bij de borrelpraat

Nieuws over ontwikkelingssamenwerking