Petitie:
internationale samenwerking, juist nu

De nieuwe coalitie wil bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking. Vanaf 2027 wordt er miljarden bezuinigd, 2.4 miljard per jaar. Daarom komen wij in actie.

We laten de wereld niet in de steek en zijn er juist nĂș voor alle mensen die hier de dupe van worden.

Samen met Partos bieden we deze petitie aan bij de Tweede Kamer namens een breed scala aan organisaties die staan voor internationale samenwerking.

Nieuws naar aanloop van de EU-verkiezingen

Red de giftenaftrek: teken de petitie

De aanstaande coalitie wil naast bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking ook de giftenaftrek afschaffen. Dit heeft een grote impact op onze sector.

Juist in deze tijd willen wij blijven omzien naar de ander. Kinderen kiezen er niet voor om geboren te worden op een plek waar geen voedsel voor hen is.  Wij willen ons blijven inzetten voor de meest kwetsbare kinderen wereldwijd en hen perspectief bieden op een vreugdevol, veranderd leven.

Dit kan alleen als we met elkaar geven om de samenleving. Daarom zeggen ook wij: red de giftenaftrek!

World Vision roept politici op tot tekenen Kindermanifest

Samen met 22 andere kinderrechtenorganisaties roept World Vision kandidaten voor de Europese Verkiezingen op tot het tekenen van het Kindermanifest.

Dit is een krachtig statement dat pleit voor de rechten en welzijn van kinderen overal ter wereld. Het roept op tot concrete actie om kinderen te beschermen tegen de stijgende invloed van mondiale problemen. Door het tekenen van dit manifest laten politici zien dat ze de stem van kinderen laten horen en zich inzetten voor een betere toekomst.

Door het Kindermanifest te ondertekenen roepen we EU kandidaten op om te beloven dat ze opkomen voor de rechten van kinderen wanneerze worden verkozen en naar kinderen te luisteren. Want kinderen zijn de toekomst. We zijn dankbaar dat al meer dan 150 kandidaten dit manifest hebben ondertekend, en hopen dat er meer zullen volgen.