Voorlichting hygiënepraktijken

Watervoorziening en bescherming van burgers in Burkina Faso

Als gevolg van lamgdurig geweld is het aantal ontheemde mensen in Burkina Faso sinds januari 2020 verdrievoudigd. Voornamelijk de noordelijke provincies (Sahel, Centre-Nord, Nord, Est, and Boucle du Mouhoun) zijn al geruime tijd onveilig, net als de grensgebieden met Mali en Niger. In de afgelopen weken hebben gewapende groepen tientallen burgers gedood in de regio Nord. Huizen winkels en graanschuren zijn vernield, waardoor duizenden moesten vluchten. Zeer recent zijn 44.000 mensen in een stadje in het noorden aangekomen, op zoek naar veiligheid. De meesten van hen slapen in de open lucht of in zelfgemaakte hutjes. Anderen worden opgenomen door familieleden, die zelf ook maar weinig middelen ter beschikking hebben. Voedsel, onderdak, gezondheidszorg en andere zaken voor levensonderhoud is hard nodig.

Om de levensomstandigheden van deze mensen én die van de mensen waar ze verblijven te verbeteren en levens te redden, zorgt World Vision voor watervoorziening, hygiene en bescherming van de kwetsbare groepen.

  • 3500 mensen zullen worden voorzien van schoon drinkwater door de bouw van 7 boreholes en het restaureren van 4 andere boreholes.
  • World Vision deelt ook WASH kits uit om de hygiene van 441 huishoudens te waarborgen. De kit bestaat uit een jerry can, emmer, wasbakje, zeep, handdoeken en middelen om water te zuiveren.
  • Om het gebruik van de materialen te stimuleren, worden 1500 mensen getraind in het maken van zeep en hoe dit het beste gebruikt kan worden om de gemeenschap te beschermen tegen COVID-19 en andere virussen.

Voornamelijk kinderen en vrouwen bevinden zich in een extra kwetsbare positie nu ze hun eigen woonplaats hebben moeten verlaten. Ze kunnen daarom sneller slachtoffer worden van seksueel geweld of geweld van een andere soort. Daarom leert een lokale partner van World Vision hen zich te beschermen tegen dit geweld. Ook wordt psychosociale zorg geboden aan verwaarloosde kinderen, mensen met een beperking en mensen die slachtoffer zijn van geweld. 
Aanvullend ontvangen 1793 huishoudens extra steun. Dit stelt hen in staat in hun directe voedselnood kunnen voorzien.

Dit project voeren we uit in samenwerking met DRA.