Lenny, Filipijnen

Lenny, Filipijnen

Lenny vecht tegen een vijand die ze niet kan zien. Maar ze is toegewijd aan de strijd, omdat ze gelooft dat haar generatie staat voor de grootste bedreiging die ze ooit hebben gezien.

Lenny, 27, is een verpleegkundige die werkt in de frontlinies om de mensen op de Filippijnen te beschermen tegen de COVID—19 pandemie. Van top tot teen gekleed in beschermende kleding ziet ze eruit alsof ze overal tegen opgewassen is. Ze loopt een race tegen de klok. Lenny houdt in de gaten of mensen in naarbije dorpen symptomen van COVID-19 vertonen. Zo probeert ze te voorkomen dat corona meer mensen infecteert en ernstige ziekte of dood tot gevolg heeft.

Haar baan is belangrijk en brengt veel risico’s met zich mee, maar Lenny is dankbaar dat ze anderen kan helpen. “In de frontlinie staan is een uitdagende taak, vooral als de vijand onzichtbaar is,” zegt Lenny. “Ik maak me zorgen omdat er thuis een baby op me wacht. Maar ik moet deze taak op me nemen, omdat ik hier het hardst nodig ben.”

Lenny heeft een goede baan met een goed inkomen, zodat ze zichzelf en haar gezin kan onderhouden. Haar baan is ook een manier om iets terug te doen voor haar gemeenschap. Want toen ze opgroeide, zagen de dingen er heel anders uit. Lenny is de jongste van drie kinderen. Haar ouders waren boeren die vaak moeite hadden om genoeg te verdienen om hun gezin te kunnen voeden. Dus gingen ze vaak hongerig naar bed. Ze hadden niet genoeg geld om medicijnen te betalen als hun kinderen ziek waren, of om ze naar school te sturen. Op een dag ontvingen Lenny en andere kinderen in haar gemeenschap praktische hulp van een aantal volwassenen daar, onder andere ondersteuning om naar school te gaan.

Lenny kon niet geloven hoe gul deze helpers waren. Ze boden vrijwillig hun tijd en hun grote plannen aan om Lenny en haar vrienden te helpen nieuwe vaardigheden te leren, zelfverzekerder te worden en te dromen van een stralende toekomst. Toen besloot Lenny dat ze ook een helper wilde worden, zodat ze anderen dezelfde goedheid kon schenken die ze zelf had ontvangen. Nadat Lenny haar school had afgerond, studeerde ze verpleeg- en verloskunde. Voordat de pandemie toesloeg, werkte ze op afgelegen en ruige plekken waar mensen geen artsen en verpleegkundigen in de buurt hebben.

Zoals wij allemaal hoopt Lenny dat haar land zal “herstellen van deze pandemie en dat alles weer normaal zal worden,” zegt ze. “Ik zal in elk geval doen wat ik kan” voegt ze eraan toe.” Wat een superheld die vecht tegen dit virus!

Ieder kind verdient het om dromen waar te maken. Wil jij, net als Lenny, ook in actie komen voor een mooiere wereld? Steun een kind en meld je aan als sponsor. Voor ieder kind dat je helpt, profiteren er nog vier andere kinderen van!