Addyson

Verhalen van meiden die durfden te dromen

Deze dappere meiden van over de hele wereld gaven niet op, ook niet toen alles tegen zat.

Zij spraken zich uit, zetten door, probeerden het opnieuw of vonden een andere manier.
Het enige wat ze niet deden was opgeven.
Ze wilden iets beters en geloofden dat ze het waar konden maken.
En met een beetje hulp van vrienden om hen heen lukte het hen nog ook.
Deze verhalen zijn voor de dromers, de nieuwsgierigen en de dapperen.
Pas op… als je ze leest, kan dat je leven voorgoed veranderen!

Akhi, Bangladesh

Niet alle helden dragen capes, maar soms dragen ze wel een masker! Akhi is 17 jaar en een levensechte held, die mondkapjes maakt.

Nahomy, Honduras

Toen Nahomy 13 jaar werd, vierde ze dat niet alleen met taart – ze besloot zich kandidaat te stellen voor jeugdburgemeester in haar stad!

Elizabeth, Oeganda

Elizabeth ziet er nooit tegenop om naar school te gaan en spijbelt nooit. Want ze mocht een hele tijd helemaal niet naar school.

Rifa, Bangladesh

Rifa is sterk! Dat heeft ze altijd geweten. Nu weten haar familie en de gemeenschap het ook: Rifa is één van de ‘Shahosh’ karatemeiden.

Kanishka, India

Kanishka woont in één van de meeste vervuilde steden van India. Ze richtte een kinderclub op met als doel om vervuiling tegen te gaan.

Lina, Cambodja

Lina is 11 jaar en houdt van voetbal en lezen. Maar dat was niet altijd zo. Haar moeder heeft zelfs gedacht dat ze nooit zou leren lezen.

Addyson, USA

Toen Addyson 7 jaar oud was, stelde ze zichzelf een groot doel: een halve marathon lopen. Een jaar later heeft ze het gedaan!

Lenny, Filipijnen

Lenny vecht tegen een vijand die ze niet kan zien. Ze is toegewijd, omdat ze gelooft dat het voor haar generatie de grootste bedreiging is tot nu toe.

Mwila, Zambia

Mwila wil verpleegster worden en werkt hard om haar droom waar te maken. Hoe? Hier heeft zij zelf iets op verzonnen.

Xiaobing

Xiaobing is nog maar 12 jaar en ze schrijft al poëzie. Ze schrijft over een wereld die ze nog nooit heeft gezien: want Xiaobing is blind geboren.

Leonie van den Berg

Leonie van den Berg is ambassadeur van World Vision en schreef het boekje 'Verhalen van meiden die durfden te dromen'.

"Voor veel kinderen is een stralende toekomst niet vanzelfsprekend. Ik vond het geweldig om te lezen over tien dappere meiden die met grote wilskracht en een beetje hulp hun dromen toch lieten uitkomen. Als ambassadeur van World Vision hoop ik kinderen in Nederland te inspireren. Daarom schreef ik dit boek, zodat we in tien begrijpelijk verhalen ook met hen kunnen delen wat deze meiden wisten te bereiken. Onze kinderen mogen ontdekken dat je altijd moet blijven dromen, maar ook hoe moeilijk dat kan zijn. Dan kan één uitgestoken hand het verschil maken. En wie weet inspireren deze verhalen hen om -nu of misschien later- die hand voor iemand te zijn."

Leonie van den Berg
Elk kind heeft twee dingen nodig: een omgeving waarin de basisvoorzieningen aanwezig zijn, maar daarnaast mensen die in het kind geloven, het vertrouwen geven en zeggen 'Jij mag er zijn!'. Dat ik als sponsor op allebei die gebieden iets kan bijdragen vind ik fantastisch! En ik geloof met heel mijn hart dat kindsponsoring een groot verschil maakt.
Leonie van den Berg, schrijfster van het boekje.