Sulawesi

02-10-2018

Nederland helpt Sulawesi - Giro555

Op vrijdag 28 september werden miljoenen mensen op het Indonesische eiland Sulawesi getroffen door een zware aardbeving, gevolgd door een verwoestende tsunami. Meer dan 1200 mensen zijn omgekomen, maar de overheid waarschuwt dat het dodental kan stijgen tot in de duizenden.

De schade is enorm. Wegen, bruggen en luchthavens zijn geblokkeerd. Huizen en gebouwen zijn ingestort. De vrees is dat er talloze mensen begraven liggen onder het puin. Medewerkers van World Vision zien dat mensen met hun blote handen wanhopig op zoek zijn naar overlevenden. 

Dringend behoefte aan hulp

World Vision werkt al jaren op Sulawesi en is direct in actie gekomen. Onze collega’s zijn meteen op pad gegaan om in te schatten wat kinderen en families het meest nodig hebben. Bij rampen lopen kinderen het grootste risico op verwondingen en ziektes. Bovendien zijn naar verwachting veel kinderen alleen omdat hun ouders zijn omgekomen of vermist worden.
Overlevenden hebben dringend behoefte aan schoon water, medicijnen en onderdak. World Vision slaat daarom samen met de samenwerkende hulporganisaties de handen ineen om via giro 555 geld in te zamelen voor de slachtoffers op Sulawesi. 

Nederland helpt Sulawesi. Samen redden we levens, helpt u mee?