Maimouna

Maimouna zit in een boerenvrouwengroep

Veel vrouwen in Mali zorgen voor de kinderen, runnen hun huishouden, maar zijn ook verantwoordelijk voor de inkomsten voor hun gezin. Zo ook Maimouna (35), die in het noordwesten van Mali woont. 

Haar man is altijd weg van zijn gezin, om werk te zoeken en zo zijn gezin te onderhouden. Alles komt op het bordje van Maimouna. Een enorm zware taak, een gezin runnen en bijna fulltime moeten werken om hen te onderhouden, en dat alles nagenoeg in je eentje.

Ze is onderdeel van een boerenvrouwengroep. Samen beheren ze hun geld, wisselen ze kennis uit en kopen ze zaden voor hun gewassen. Toch bleef het lastig om genoeg inkomsten te genereren om haar gezin te onderhouden. “We wisten niet wanneer het zou regenen, en of er genoeg regen zou vallen om te gaan planten of om onze gewassen te doen groeien”. 

Door het huidige project nemen Maimouna en de andere vrouwen in haar groep de juiste maatregelen om zich te verzekeren van een zo groot mogelijk voordeel van de regenval. “Alles wat we doen is nu gepland”. Ze hadden al de vaardigheden geleerd, maar nu hebben ze ook de juiste informatie om hun oogst te maximaliseren.

“We weten nu welke omstandigheden ons werk beïnvloeden, en kunnen hier invloed op uitoefenen!" vertelt Maimouna trots.