werken bij world vision

Grants Finance Officer, (fulltime)

Wil jij jouw financiële talenten inzetten daar waar de nood het hoogst is en waarbij je echte duurzame verbetering kunt realiseren. Krijg je energie van het ondersteunen en financieel monitoren van noodhulp- en ontwikkelingsprogramma’s? Dan is werken op onze internationale programma-afdeling wellicht wat voor jou! Graag komen wij met je in contact.

 

Jouw plek bij ons

Als Grants Finance Officer werk je in het International Programs & Grants (IPG) team. Je primaire focus ligt op het bieden van financiële ondersteuning aan de Grants Officers bij het aanvragen van nieuwe subsidies voor projecten en de monitoring van lopende projecten. Je helpt bij de modernisering van onderliggende (financiële) processen en zorgt ervoor dat financiële afspraken zijn vastgelegd in de Grant administratie. 

We zien jouw kennis en vaardigheden terug in:

 • Het ondersteunen van de IPG director in de financiële analyse van de pipeline en portefeuille en de voorbereiding van management informatie.
 • Het overzicht dat je hebt van de Grant cashflow, forecasts en de afstemming daarover met het team Finance & Operations. 
 • Het bewaken van budgetten en signaleren van knelpunten of onregelmatigheden in de Grants administratie.
 • Het beheren van de budgetten en financiële rapportages van specifieke projecten in samenwerking met Finance collega's in de veldkantoren.
 • De manier waarop je invulling geeft aan de leadrol bij (project)audits en donor compliance op financieel niveau en het ondersteunen van collega’s binnen het IPG-team op dit onderwerp
 • Het signaleren van eventuele knelpunten in de werkprocessen en/of financiële systemen, het doen van verbetervoorstellen en ondernemen van actie hierop. Je integreert nieuwe control mechanismes om de kwaliteit van de financiële monitoring van programma’s te waarborgen
 • Het leveren van een bijdrage aan het ontwikkelen van budgetten voor nieuwe projectvoorstellen.
   

Over jou

Werken bij World Vision betekent je inzetten voor duurzame verbeteringen voor kwetsbare kinderen. Je vindt het belangrijk om je hiervoor in te zetten en ervoor te zorgen dat je collega’s over alle informatie beschikken die ze nodig hebben. Je bent proactief, hebt affiniteit met het financieel management van projecten en beschikt over een groot probleemoplossend- en analytisch vermogen. Ook heb je/ben je:

 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring en een hbo/wo werk- en denkniveau
 • Kennis van en ervaring met donor specifieke regelgevingen m.b.t. budgetten en rapportages, bij voorkeur EU en Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Je bent bekend met en je ondersteunt de waarden en christelijke identiteit van onze organisatie.

 

Wij bieden jou

 • Een veelzijdige baan waarin je jouw kennis en kunde volop kunt inzetten en waarbij je echt het verschil kunt maken voor kwetsbare kinderen wereldwijd
 • Een groep enthousiaste, betrokken en vakkundige collega’s. Informeel open en hardwerkend
 • Nieuwe moderne kantoorlocatie op loopafstand van het station en het centrum van Amersfoort
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 3.900, - op basis van een fulltime dienstverband, uiteraard afhankelijk van kennis, ervaring en zwaarte van de functie
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen als professional binnen onze groeiende organisatie.

 

Over World Vision

 • onze basis: christelijk geloof
 • onze impact: welzijn van kinderen
 • onze aanpak: zelfredzame gemeenschappen

World Vision helpt de meest kwetsbare kinderen, waar ook ter wereld, door ze schoon water, goede voeding, medische zorg, scholing en een veilige leefomgeving te geven.

World Vision is een internationale organisatie (actief in bijna 100 landen), met meer dan 70 jaar ervaring.

World Vision Nederland heeft eigen programma’s en werft inkomsten in de particuliere markt en bij overheden & instellingen.
 

Reageren

Stuur dan z.s.m. maar uiterlijk 1 mei motivatie en CV naar Daisy Tiemes, HR-Adviseur via hrm_nederland@worldvision.nl.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marijke Zimba, Director International Programs & Grants, marijke_zimba@worldvision.nl.

Sollicitaties worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee interviews, een test/praktijkcase en een referentieonderzoek.

 

De veiligheid van kinderen en (jong) volwassenen is voor World Vision zeer belangrijk. World Vision accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt ook uitgebreid aan de orde in onze werving & selectieprocedures. Het overleggen van een recente verklaring omtrent gedrag (VOG) en het overleggen van minimaal 2 referenties is onderdeel van deze procedure. Deze referenties moeten voldoen aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. Dit betekent dat bij het opvragen van de referenties onderzoek gedaan zal worden naar eventuele Safeguarding incidenten bij voormalig werkgevers.

Meer informatie over de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme vind je hier.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.