Schrijven & E-mailen

Post uit een ver land. Wat is er mooier dan dat! Veel kinderen bewaren de brieven van hun sponsor als een kostbare schat. Stuur geen grote pakketten of geld. Maar kleine cadeautjes als stickers, foto's of kleurpotloden zullen warm ontvangen worden door het hele gezin!


Schrijf een kaart of brief 

Hoe werkt het?

 1. Schrijf een kaart of brief aan uw sponsorkind (in het Engels).
 2. Of laat uw eigen (klein)kinderen een mooie tekening maken.
 3. Zet altijd het correspondentienummer en de volledige naam van het kind bovenaan de kaart, brief of tekening.
 4. Stop uw kaart, brief of tekening in een envelop en sluit deze.
 5. Schrijf op de voorzijde van de envelop de adresgegevens van het projectgebied. Het adres vindt u in de sponsormap. 
 6. Schrijf op de achterzijde van de envelop de voornaam van uw sponsorkind.
 7. Stuur de envelop daarna voldoende gefrankeerd via PostNL naar het World Vision-kantoor in het desbetreffende land. Let op: sinds 1 januari 2020 is er een strikt onderscheid tussen het verzenden van documenten en goederen. Wanneer u iets anders dan papier in de envelop meestuurt, dan geldt dit als een ‘goederenzending’ en moet er een verzendlabel met barcode op de envelop. Het tarief hiervoor is hoger dan wanneer u alleen een kaart of brief stuurt. Meer informatie via postnl.nl.
 8. Op het World Vision-kantoor van het land waar uw sponsorkind woont, vertalen vrijwilligers uw kaart of brief in de lokale taal en wordt het afgeleverd bij uw sponsorkind. 

Klik hier voor het adres van uw sponsorkind(eren). 
 

E-mailen kan ook!

 1. Stuur een e-mail (in het Engels) naar sponsoring@worldvision.nl
 2. Vermeld hierin de naam en het correspondentienummer van uw sponsorkind.
 3. Sluit af met uw eigen naam en sponsornummer. Deze gegevens vindt u in het informatiepakket dat u aan het begin van de sponsoring hebt ontvangen.
 4. De e-mail wordt door ons doorgestuurd naar het World Vision-kantoor van het land waar uw sponsorkind woont en wordt daar uitgeprint, vertaald in de lokale taal, doorgestuurd en bij uw sponsorkind bezorgd.
   

Cadeaus

We raden u af om pakketjes te versturen. Wel is het leuk om stickers, foto's, linten, ansichtkaarten of kleurpotloden mee te sturen. Stuur zulke presentjes in een platte en neutrale envelop, om diefstal of vermissing onderweg te voorkomen. 

Let op: sinds 1 januari 2020 is er een strikt onderscheid tussen het verzenden van documenten en goederen. Wanneer u iets anders dan papier in de envelop meestuurt, dan geldt dit als een ‘goederenzending’ en moet er een verzendlabel met barcode op de envelop. Het tarief hiervoor is hoger dan wanneer u alleen een kaart of brief stuurt. Een velletje stickers of een foto valt onder papier en kan wel gewoon als brief verstuurd worden. Meer informatie via postnl.nl.

Nog wat praktische tips: 

 • Het duurt vaak ongeveer 4 weken voordat uw kaart aankomt bij uw sponsorkind. 
 • Vermeld nooit uw eigen adres in de kaart. Dit is ter bescherming van uw privacy. Wel kunt u dit op de achterkant van de envelop zetten, zodat de post retour kan komen als uw brief onverhoopt niet bezorgd wordt. 
 • Schrijf de brief in eenvoudig Engels (eventueel met behulp van Google Translate). Hulp nodig? Stuur de Nederlandse brief dan naar ons kantoor in Amersfoort, dan helpen wij u met vertalen. 

 

Schrijven en emailen