Scholastica

20-03-2019

Sparen zorgt voor rendement!

Scholastica (32) woont samen met haar man in Muhida, Tanzania. Samen met hem voedt ze haar vier eigen kinderen op en heeft ze de zorg op zich genomen voor twee weeskinderen. Haar liefde voor de kinderen was groot, maar eigenlijk had Scholastica de financiële middelen niet om goed voor hen te kunnen zorgen. Door lid te worden van een spaargroep van World Vision is er weer hoop voor het gezin!

Er waren periodes waarin het gezin niets te eten had. De voorraad was al dagen op voordat het volgende gewas geoogst kon worden. Scholastica was genoodzaakt om geld te lenen. Vaak tegen een hele hoge rente. Het gezin had geen geld voor eten, laat staan voor het bouwen van een goed huis. Al die jaren woonden ze in een klein huis van modder.

In 2016 werden Scholastica en haar man betrokken bij een spaargroep van World Vision. Leden van deze spaargroep leggen geld bijeen en na verloop van tijd ontvangen zij hier rente over. Met het geld kon Scholastica het dak laten repareren en kocht het gezin een machine om het maïs te bewerken.

Dankzij de steun van World Vision kan Scholastica in de basisbehoeften van haar kinderen voorzien. Er is genoeg te eten en ze krijgen de zorg die ze nodig hebben. Daarnaast gaan de kinderen naar school, waardoor zij een hoopvolle toekomst tegemoet gaan.

Het gezin heeft grootste plannen. Binnenkort ontvangen zij voor de tweede keer rente over hun spaargeld. Met dit geld wil het gezin nog een machine kopen. Hun eigen bedrijf wordt steeds verder uitgebreid.

Ik ben nu een ondernemer. World Vision heeft mij vertrouwen gegeven om mijn kennis in te zetten voor mijn bedrijf.
Scholastica