Sadhna

15-07-2018

Sadhna ontdekt haar liefde voor voetbal

Sadhna is 17 jaar oud en net klaar met de middelbare school. Ze ziet erg uit naar haar vervolgopleiding en is vastbesloten om naast haar opleiding door te gaan met voetballen. Sinds ze twee jaar geleden kennismaakte met voetbal in het sportcentrum bij haar in de buurt, gaat er geen dag voorbij dat ze niet op het veld staat.

Door World Vision werden de lessen gratis aangeboden en kreeg ze de kans om haar liefde voor voetbal te ontdekken. In het begin viel het behoorlijk tegen. Mensen in Dharavi keken vreemd op als ze in haar sportkleding van huis naar het sportcentrum liep. “Het wordt hier ook niet gewoon gevonden als meisjes in een spijkerbroek met een shirtje lopen” vertelt Sadhna. “In het begin lieten mijn ouders zich hierdoor beïnvloeden, even leek het erop alsof ik het voetballen op moest geven. Maar door de verschillende bewustmakingssessies van World Vision, begrijpen ze nu hoe belangrijk voetbal voor me is en kunnen ze beter omgaan met het commentaar van buurgenoten.”Sadhna kreeg de kans om het “Premier Skills” programma te volgen, hierin kreeg ze training van experts en leerde hoe ze haar eigen gemeenschaps-voetbalprojecten. Ze leerde ook over kinderveiligheid en heeft nu haar eigen groep van 30 kinderen in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. Na schooltijd zitten de kinderen al met grote ogen te wachten tot Sadhna aankomt. Ze kunnen niet wachten om te beginnen!

Wat begint bij het trainen van één meisje, heeft binnen de kortste keren een domino-effect, waarbij de kinderen élkaar meenemen in de ontwikkeling die ze zélf hebben doorgemaakt! “Ik ben dankbaar voor de training die ik heb ontvangen en ik vind het superleuk dat ik dit mag doen! Doordat ik deze training kon volgen, heb ik me echt kunnen ontwikkelen. Ik heb veel meer zelfvertrouwen. Het zijn van een goede coach en het organiseren van leuke activiteiten voor de kinderen in mijn groep maakt me heel enthousiast!”