Hoofdinhoud

Sierra Leone – Water en sanitaire voorzieningen in Freetown

De inwoners van Sierra Leone hebben, net als alle andere mensen in de wereld, recht op basisvoorzieningen zoals sanitaire voorzieningen, veilig drinkwater, een schone omgeving en basisinformatie over hygiëne.

De inwoners van Sierra Leone hebben, net als alle andere mensen in de wereld, recht op basisvoorzieningen zoals sanitaire voorzieningen, veilig drinkwater, een schone omgeving en basisinformatie over hygiëne (WASH). Helaas leven de inwoners van de westelijke regio van Sierra Leone en Freetown in een situatie die gekenmerkt wordt door slechte watervoorzieningen en lage hygiënestandaarden. Vooral bij zorginstellingen, markten en scholen.

Dit zorgt continu voor de verspreiding van gevaarlijke ziektes die, zonder cruciale verbetering, aan steeds meer mensen het leven zullen kosten. Vooral op de markt, waar veel inwoners naar toe komen, is het belangrijk om deze verspreiding tegen te gaan. Ondanks verschillende interventies van de overheid en partners, is er nog steeds een grote behoefte aan toegang tot verbeterde WASH-faciliteiten. Niet alleen is dit belangrijk voor de gezondheid, maar ook voor de privacy en waardigheid van de mens. Hoewel er een grote behoefte is aan verbetering van de WASH-infrastructuur, is er vooral ook behoefte aan versterking van de capaciteit van de gezondheidswerkers.

Dit is hoe we helpen

Drinkwater & hygiëne

We zorgen ervoor dat de gemeenschappen toegang hebben tot drinkwaterbronnen en verbeterde hygiëne. Om deze uitkomst te bereiken bouwt World Vision twee boreholes op zonne-energie en trainen we een comité om de waterfaciliteiten te onderhouden. Daarnaast zorgen we voor het vergroten van het bewustzijn over hygiëne. Dit wordt op publieke plekken zoals markten en scholen gedaan door middel van promotiesessies en het verspreiden van onderwijzende materialen. Ook keren we een cash bedrag uit aan de meest kwetsbare families om hen te ondersteunen, zodat ook zij de hygiëne in hun huishouden kunnen waarborgen.

Verbeterde sanitaire voorzieningen

We zorgen ervoor dan gezondheidsinstellingen, scholen en markten toegang hebben tot geslacht gescheiden sanitaire faciliteiten. Zo voorzien we scholen van WASH-kits en materialen, bouwen we een latrine op de markt en wordt de WASH-infrastructuur van een gezondheidscentrum hersteld.

Afvalsysteem

Het afvalsysteem van de markt wordt gemonitord door een aangesteld team en er worden afvalruimdagen georganiseerd.

Veerkracht & training

We helpen de gemeenschapssystemen veerkrachtiger te maken om zo interne schokken en externe negatieve gebeurtenissen te kunnen weerstaan, zodat duurzame hygiëne gewaarborgd wordt. Daarnaast worden gezondheidsmedewerkers getraind op het herkennen en voorkomen van ziektes.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!