Hoofdinhoud

Indonesië – Sponsorprogramma Sambas

Met onze projecten helpen wij kinderen op lange termijn. Deze kinderen kun je steunen via ons sponsorprogramma. Met jouw sponsorbijdrage help je niet alleen jouw sponsorkind, maar ook zijn of haar familie en de gemeenschap.

Dit zijn de grootste uitdagingen in Sambas

Onderwijs

Ouders geven weinig prioriteit aan onderwijs voor hun kinderen. Zij willen liever dat de kinderen meehelpen op het land. De kwaliteit van de lessen is helaas ook onvoldoende, doordat veel leraren niet opgeleid zijn.

Voeding voor kinderen

Er is weinig aandacht voor de gezondheid van jonge kinderen. Veel kinderen zijn ondervoed. Slechts 17% van de moeders geeft borstvoeding, terwijl dit zo belangrijk is voor de groei en bescherming van kinderen.

Armoede

Vijftigduizend mensen leven onder de armoedegrens. Een gezin kan ongeveer een dollar per dag aan voedsel besteden en ook het bestedingspatroon is een probleem. Voeding, gezondheid en onderwijs krijgen niet altijd prioriteit.

De situatie in Sambas

Sambas ligt in op het eiland Kalimantan en grenst aan Maleisisch Borneo.

Er is veel armoede in dit gebied, 10% van de bevolking leeft zelfs onder de armoedegrens. Kinderen werken vaak op het land in plaats van dat ze naar school kunnen.

Ook is er in dit projectgebied veel alcoholmisbruik onder jongeren, zijn er veel kinderen ondervoed en is er weinig kennis over hygiëne.

Weetjes over Indonesië

Neem een kijkje in het projectgebied

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

‘Door onze gemeenschapsgerichte aanpak profiteert niet alleen een sponsorkind, maar ook nog vier andere kinderen.’

Dit zijn de doelen waar we ons voor inzetten

Onderwijs in Sambas

ONDERWIJS

Bevorderen van goed onderwijs

Wanneer kinderen geen goed onderwijs krijgen, krijgen ze een achterstand en hebben ze minder kans om aan de cyclus van armoede te ontsnappen.

Wij zorgen ervoor dat leerkrachten toegerust zijn om goed onderwijs te geven. Daarnaast zorgen we ervoor dat scholen over voldoende lesmateriaal beschikken.

Boeren in Sambas

ECONOMISCHE ONTWIKKELING

Inkomstenverbetering voor boeren

Boeren in Sambas hebben weinig kennis van efficiënte landbouwtechnieken. We trainen de boeren in het projectgebied in het gebruik van landbouwtechnieken die meer oogst opleveren.

Ook ontbossing is een probleem in Sambas. We maken de bevolking bewust van de gevolgen en we leren ze om actie te ondernemen tegen ontbossing. We zetten landbouwcoöperaties op waarin boeren samenwerken. Hierdoor zullen de inkomsten stijgen en hoeven kinderen niet meer op het land te werken.

Bewustwording in Sambas

BEWUSTWORDING

Opkomen voor je rechten

Wij maken mensen in het projectgebied bewust van hun rechten en de rechten voor kinderen. Zo willen ouders helpen om ervoor te zorgen dat hun gezinnen veilig zijn. We leren jongeren leiderschapsvaardigheden en helpen ze bij het organiseren van activiteiten. Zo bouwen we aan een sterke gemeenschap die op eigen benen staat en voor hun rechten opkomt, bijvoorbeeld bij de lokale overheid.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!