Hoofdinhoud

India – Sponsorprogramma Dharavi

Met onze projecten helpen wij kinderen op lange termijn. Deze kinderen kun je steunen via ons sponsorprogramma. Met jouw sponsorbijdrage help je niet alleen jouw sponsorkind, maar ook zijn of haar familie en de gemeenschap.

Dit zijn de grootste uitdagingen in Dharavi

Onderwijskwaliteit

De kwaliteit van het onderwijs is laag en er is beperkte toegang. Hierdoor is er sprake van veel onderontwikkeling bij kinderen in het projectgebied.

Slechte hygiëne en slechte gezondheid

Open riolen in nauwe straten zorgen voor ziekten die zich snel verspreiden. Er zijn weinig sanitaire voorzieningen. Een groot aantal kinderen is ondervoed door onvoldoende en slecht voedsel.

Misbruik van vrouwen en kinderen

Veel vrouwen en kinderen zijn slachtoffer van verwaarlozing en/of misbruik. Als gevolg van verkrachtingen, trouwen veel meisjes op jonge leeftijd.

De situatie in Dharavi

Dharavi is een enorme sloppenwijk in Mumbai. Kinderen die hier leven, krijgen te maken met veel uitdagingen. Veel gezinnen leven op een paar vierkante meter. Ze zijn voortdurend onzeker of ze hun tijdelijke woning worden uitgezet.

Wanneer ouders op pad gaan om eten te verzamelen, laten hun kinderen vaak zonder toezicht achter. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties.

Door gebrek aan (kennis over) hygiëne en onvoldoende toegang aan gezondheidszorg worden er veel kinderen ziek.

India

Neem een kijkje in het projectgebied

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

‘Door onze gemeenschapsgerichte aanpak profiteert niet alleen een sponsorkind, maar ook nog vier andere kinderen.’

Dit zijn de doelen waar we ons voor inzetten

Onderwijs in Dharavi

ONDERWIJS

Kinderen kunnen zich ontwikkelen

Veel ouders zijn druk met geld verdienen en hebben nauwelijks tijd voor de studie van hun kinderen. Kinderen gaan naar overheidsscholen waar de kwaliteit van het onderwijs niet zo goed is.

Om dit te verbeteren organiseren we leesclubs, waar kinderen hun leesvaardigheid kunnen verbeteren. Ook openen we bibliotheken waar kinderen boeken kunnen lenen om thuis te lezen.

In samenwerking met de plaatselijke overheid en vrijwilligers geven we voorlichting op het gebied van hygiëne en handen wassen.

Ondersteuning tijdens crisis

ECONOMISCHE ONTWIKKELING

Wederopbouw na crisis

De gevolgen van corona in India zijn enorm. Kwetsbare gezinnen worden hard getroffen. Veel mensen in Dharavi zijn dagloners en zijn door de lockdown hun inkomsten volledig verloren.

Wij helpen bewoners van het projectgebied de crisis door te komen. Bijvoorbeeld door het uitdelen van maaltijden en voedselpakketten. We trainen jongeren en vrouwen in ondernemersvaardigheden en verstrekken we hun een startkapitaal waarmee ze hun eigen bedrijf kunnen opbouwen.

Bescherming

KINDERBESCHERMING

Bewustwording creëren

Huiselijk geweld is een veel voorkomend probleem in de sloppenwijken van Dharavi. Onze medewerkers in het projectgebied bezoeken sponsorkinderen regelmatig om te zien hoe het met hen gaat. Ze zijn getraind om signalen van huiselijk geweld te herkennen en weten hoe ze daartegen moeten optreden.

We geven training aan ouders, leraren, geestelijke leiders en lokale leiders over belangrijke onderwerpen als ongelijkheid, discriminatie, kinderhuwelijken, geweld tegen vrouwen, kinderrechten en het belang van liefdevolle relaties.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!