werken bij World Vision goed doel NGO non-profit digital

HR-medewerker (parttime, 16 uur per week)

Kom werken bij World Vision als HR-medewerker en gebruik je talenten daar waar de nood het hoogst is. We zetten ons in voor de meest kwetsbare kinderen, waar ze ook wonen en wat hun achtergrond ook is. We willen ze geven wat ze nodig hebben om armoede te overwinnen en hun wereld te veranderen. Als HR-medewerker lever je met jouw expertise hier een belangrijke bijdrage aan. 

Jouw plek bij ons

Jouw functie is een belangrijk onderdeel voor onze hulp aan kinderen. Door jouw ondersteuning aan onze medewerkers, worden zij in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Je laat de verschillende HR-processen vlekkeloos lopen en ondersteunt bij het werven van nieuwe medewerkers, vrijwilligers en stagiaires. 

Wat ga je doen?

In een notendop: jij zorgt ervoor dat onze medewerkers zich volledig kunnen focussen op de ondersteuning van kwetsbare kinderen. Dit doe je samen met de HR Business Partner en de assistent controller. De focus in jouw functie ligt op:

 • Ondersteunende werkzaamheden rondom recruitment, instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers, vrijwilligers en stagiaires
 • De volledige salarisadministratie. Je verzorgt de voorbereiding, de aanlevering bij de salarisverwerker en doet de nacontrole
 • Beantwoorden van vragen van medewerkers en managers voor HR- en salaris gerelateerde zaken
 • Aanleveren van rapportages aan het management, zoals kwartaalrapportages rondom verzuim en fte’s
 • Het coördineren van onze pool van vrijwilligers en het uitvoeren van behorende administratie
 • Meedenken over procesverbeteringen en het updaten en documenteren van procedures en werkbeschrijvingen

Eén van de interessante dingen aan de functie is de samenwerking op HR-gebied binnen de World Vision Partnership. Er zijn internationale werkgroepen rondom HRM-systemen, learning & development en ons jaarlijkse medewerker tevredenheidsonderzoek. Je wisselt ervaringen uit met collega’s wereldwijd.

Daisy Tiemes, HR Business Partner

Over jou

Werken bij World Vision is je inzetten voor duurzame verbeteringen voor kwetsbare kinderen. Als medewerker personeels- en salarisadministratie vind je het belangrijk om je hiervoor in te zetten. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, bent accuraat en servicegericht. Ook heb je/ben je:

 • MBO+ werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Kennis van en ervaring met wet- en regelgeving op HR-gebied
 • Analytisch en cijfermatig ingesteld
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Goede kennis van Excel en andere Microsoft programma’s
 • Ervaring NMBRS en Exact Online is een pré
 • Onderschrijft de visie en missie van World Vision en herkent je in de core capabilities van World Vision
 • Je hebt een hart voor ontwikkelingswerk.

Heb je minder ervaring maar wel de juiste kwaliteiten en ben je bereid jezelf snel te ontwikkelen reageer dan zeker ook! We investeren graag in goede mensen!

Wij bieden jou…

 • Een uitdagende baan voor 16 uur per week waarin je jouw kennis en kunde volop kunt inzetten en waarbij je echt het verschil kan maken voor kwetsbare kinderen wereldwijd
 • Een functie waarin je veel contact hebt met collega’s binnen Nederland en wereldwijd
 • Een informele, open werksfeer, vanuit een prachtig kantoor in Amersfoort op loopafstand van het station
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 2.850, – bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van kennis en ervaring en zwaarte van de functie
 • Je werkt hybride, deels vanuit kantoor, deels vanuit huis
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen als professional binnen onze groeiende organisatie

Over World Vision

We zouden uren kunnen praten over waarom het zo tof is om bij World Vision te werken. Liever hebben we dat je het zelf komt ervaren natuurlijk. Alvast een beeld van waar je als HR-medewerker aan mee werkt:

 • Werken bij World Vision doe je samen met 35.000 collega’s wereldwijd. We zijn een internationale organisatie (actief in bijna 100 landen), met meer dan 70 jaar ervaring 
 • We helpen de meest kwetsbare kinderen, waar ook ter wereld, door ze schoon water, goede voeding, medische zorg, scholing en een veilige leefomgeving te geven. Word Vision Nederland heeft zijn eigen programma’s. We werven inkomsten in de particuliere markt en bij overheden & instellingen. 
 • Wat we vooral willen is harten raken en mensen de vreugde laten ervaren van een veranderd leven. 

Onze basis: christelijk geloof 

Onze impact: welzijn van kinderen 

Onze aanpak: zelfredzame gemeenschappen 

Reageren

Ben je enthousiast geworden over de functie na het lezen van deze vacature? Stuur dan z.s.m. maar uiterlijk 30 september je motivatie en CV naar Daisy Tiemes, HR Business Partner, via hrm_nederland@worldvision.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie bel dan direct naar 0611512564 en vraag het aan je toekomstige collega.

Sollicitaties worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De sollicitatie procedure bestaat uit twee interviews en een referentieonderzoek.

De veiligheid van kinderen en (jong) volwassenen is voor World Vision zeer belangrijk. World Vision accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt ook uitgebreid aan de orde in onze werving & selectieprocedures. Het overleggen van een recente verklaring omtrent gedrag (VOG) en het overleggen van minimaal 2 referenties is onderdeel van deze procedure. Deze referenties moeten voldoen aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. Dit betekent dat bij het opvragen van de referenties onderzoek gedaan zal worden naar eventuele Safeguarding incidenten bij voormalig werkgevers.

Meer informatie over de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme vind je hier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.