Financial Controller (32 -38 uur per week)

Heb jij een passie voor cijfers en ben je gedreven om bij te dragen aan het welzijn van de meest kwetsbare kinderen wereldwijd? Dan zijn wij op zoek naar jou! De missie van World Vision is om de meest kwetsbare kinderen waar ook ter wereld – van alle achtergronden en op de gevaarlijkste plekken – in staat te stellen uit armoede op te staan en de vreugde van een veranderd leven te ervaren. Als financial controller krijg je de kans om je mede in te zetten daar waar de nood het hoogst is en waarbij je echt duurzame verbetering kunt realiseren.

Als financial controller ben je de schakel tussen ons programmateam en de boekhouding en zorg je voor een adequate verwerking van alle projectmutaties in ons financieel systeem. Je bent daarnaast onze CRM champion (Dynamics) en bent daarin ook de aangewezen persoon om onze inkomsten juist te vertalen tussen onze fondsenwervers en de uiteindelijke projecten.

Je ondersteunt de finance team lead in verschillende rapportages en bent de rechterhand van de finance team lead op verschillende dossiers. Krijg je hier energie van? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw plek bij ons

Je maakt deel uit van Team Finance en Operations en rapporteert aan de finance team lead. Samen met 3 andere finance collega’s draag je zorg voor een adequate verwerking van de administratie, up to date rapportages en budgetbewaking. Vanuit je rol als champion CRM ben je dé schakel tussen de teams Finance, Fondsenwervers en Programma.

Wat ga je doen?

Vanuit jouw functie ligt jouw focus op:

 • Het stroomlijnen en verwerken van de financiële mutaties vanuit projecten (ontvangsten van donoren en bestedingen in het veld) in ons boekhoudpakket Exact Online. Je bent de vraagbaak voor het programma team rondom de projecten en fungeert daarmee als belangrijke schakel.
 • Het verwerken van de hedging contracten via World Vision International die we afsluiten voor onze projecten.
 • Het ondersteunen van team finance als champion ons CRM pakket Visionbase (Dynamics based), waaronder het verwerken van de incasso batch.
 • Het volledig in beeld brengen van ontvangen giften en andere baten per inkomstenstroom, waarbij je schakelt tussen disciplines van ons fondenwervend team en verplichte jaarverslaggeving (RJ650) outputs vanuit de boekhouding.
 • Verantwoordelijk voor het verzamelen van interim en eindejaarscontrole dossier stukken.

Deze plek is van groot belang in de organisatie en vraagt om een scherp inzicht en analytisch vermogen. Je bent benaderbaar voor veel collega’s en houdt in beeld wat de uiteindelijke uitkomst is in alle boekingen: een juiste en volledige verantwoording in onze boekhouding. Gestructureerd, punctueel en assertief zijn noodzakelijke eigenschappen.

Sander Venema, interim Finance Lead

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Werken bij World Vision betekent je inzetten voor een sociale en betrouwbare werkgever. World Vision Nederland is onderdeel van de wereldwijde World Vision organisatie met bijna 34.000 medewerkers. Je hebt een hart voor ontwikkelingswerk en je vindt het belangrijk dat het leven van kwetsbare kinderen tot bloei kan komen.

Over jou

Werken bij World Vision betekent je inzetten voor duurzame verbeteringen voor kwetsbare kinderen. Je houdt van een breed takenpakket en bent goed in staat daar tussen te schakelen. Als Financial Controller vind je het belangrijk om je hiervoor in te zetten en ervoor te zorgen dat onze medewerkers en managers over de juiste sturingsinformatie beschikken. Je bent proactief, pragmatisch en beschikt over een groot probleemoplossend vermogen. Ook heb je/ben je:

 • tenminste een afgeronde Hbo-opleiding, in richting finance of control en minstens 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • analytisch sterk, kennis en ervaring met financiële projectcontrole en adviesvaardigheden
 • een passie voor cijfers: van boekhoudkundige verwerking tot en met financiële rapportages CRM en Excel kennen geen geheimen voor jou
 • kennis van en ervaring met institutionele donoren is een pré
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • onderschrijf je de visie en missie van World Vision en herken jij je in de core capabilities van World Vision en christelijke identiteit van onze organisatie

Heb je minder ervaring maar wel de juiste kwaliteiten en ben je bereid jezelf snel te ontwikkelen reageer dan zeker ook! We investeren graag in goede mensen!

Wij bieden jou….

 • Een uitdagende baan voor 0,8-1,0 fte waarin je jouw kennis en kunde volop kunt inzetten en waarbij je echt het verschil kan maken voor kwetsbare kinderen wereldwijd
 • Een bruto maandsalaris van € 3.500 tot 4.400, bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van kennis en ervaring en zwaarte van de functie
 • Een functie waarin je echt mee kan helpen bouwen en slagen kan maken
 • Een informele, open werksfeer, vanuit een prachtig kantoor in Amersfoort op loopafstand van het station
 • De mogelijkheid hybride te werken, deels vanuit kantoor, deels vanuit huis
 • Veel contact- en mogelijkheden om samen te werken met World Vision collega’s, niet alleen in Nederland maar ook in Europa en ver daarbuiten
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen als professional binnen onze groeiende organisatie

Over World Vision

We kunnen uren praten over waarom het zo interessant is om bij World Vision te werken. We hebben liever dat je dat zelf komt ervaren natuurlijk. Hieronder krijg je alvast een beeld van waar je als Finance Lead aan mee werkt:

 • Werken bij World Vision doe je samen met 50 collega’s in Nederland en 34.000 collega’s wereldwijd. We zijn een internationale organisatie (actief in bijna 100 landen) met meer dan 70 jaar ervaring.
 • We helpen de meest kwetsbare kinderen, waar ook ter wereld, door ze schoon water, goede voeding, medische zorg, scholing en een veilige leefomgeving te geven. Word Vision Nederland heeft zijn eigen programma’s. We werven inkomsten in de particuliere markt en bij overheden en instellingen.
 • Wat we vooral willen is harten raken en mensen de vreugde laten ervaren van een veranderd leven.

Onze basis: christelijk geloof
Onze impact: welzijn van kinderen
Onze aanpak: zelfredzame gemeenschappen

Reageren

Stuur zo snel mogelijk maar uiterlijk 19 juni je motivatie en CV naar Jan Kees den Bakker, HR-Business partner via hrm_nederland@worldvision.nl. Heb je vragen over de rol? Dan kun je die stellen aan Cynthia Hogeveen, Finance Lead via cynthia_hogeveen@worldvision.nl.

Sollicitaties worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken en een referentieonderzoek.

De veiligheid van kinderen en (jong) volwassenen is voor World Vision zeer belangrijk. World Vision accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt ook uitgebreid aan de orde in onze werving & selectieprocedures. Het overleggen van een recente verklaring omtrent gedrag (VOG) en het overleggen van minimaal 2 referenties is onderdeel van deze procedure. Deze referenties moeten voldoen aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. Dit betekent dat bij het opvragen van de referenties onderzoek gedaan zal worden naar eventuele Safeguarding incidenten bij voormalig werkgevers.

Meer informatie over de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme vind je hier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.