Zip your Lip

Coördinator Zip your Lip (32 uur per week)

Hey jij! Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging, heb jij een drive om jongeren te enthousiasmeren en sta je in de startblokken om samen op te staan tegen armoede? Dan is de functie als coördinator Zip your Lip bij World Vision echt iets voor jou!

Wij zetten ons in voor de meest kwetsbare kinderen, waar ze ook wonen en wat hun achtergrond ook is. Als coördinator van dé landelijke jongerenactie van Nederland, Zip your Lip, draag jij bij aan de missie om honger wereldwijd te stoppen en kinderen een gezonde toekomst te geven. Hoe jij dat gaat doen in jouw functie? We nemen je mee in wellicht wel één van jouw toekomstige werkdagen!

Een greep uit jouw werkdag

Het is 8:30 en je komt aan bij ons kantoor aan de Utrechtseweg in Amersfoort. Je bekijkt je mailbox en start rustig op. Om 9:00 uur loop je naar de weekopening waar je andere collega’s ontmoet. Er worden mededelingen gedaan over nieuwe collega’s en lopende campagnes en een collega vertelt iets over haar reis naar een projectgebied van World Vision. Geïnspireerd zet je een kopje koffie en loopt terug naar je werkplek. In je mail zie je dat een nieuwe school zich heeft aangemeld voor Zip your Lip. Wauw! Je besluit om later op de dag de contactpersoon te bellen. Om 10 uur heb je een overleg met je collega van Lobby & Advocacy. Samen bekijken jullie hoe leerlingen van scholen die bij Zip your Lip betrokken zijn ook hun stem kunnen laten horen in de politiek over het thema gerechtigheid en armoede. Om 12:30 uur ga je lunchen. 

Na de lunch heb je een afspraak met je stagiair. Jullie bekijken wat er gepland staat op de social media en de website waardoor potentiële Zippers geïnspireerd worden om mee te doen. Vervolgens bekijk je de doelen voor dit jaar voor Zip your Lip en wat je nog moet doen om dit te bereiken. In de middag neem je een kijkje in het stageonderzoek van je stagiair die je voorziet van feedback. Aan het eind plan je nog wat afspraken in met scholen om kennis te maken. Moe maar voldaan, ga je weer naar huis! Het was weer een geslaagde dag. 

Jouw plek bij ons

Zip your Lip is de jongerenactie van World Vision. Ieder jaar organiseren we deze actie op middelbare scholen en voor jeugdgroepen in Nederland. Jij motiveert scholen en kerken om mee te doen aan Zip your Lip en werft op die manier fondsen voor projecten op plaatsen waar kinderen leven die te maken hebben met honger. In onze nieuwe jongerenstrategie werk je daarnaast nauw samen met onze lobbyist. In samenwerking zetten jullie de Zip your Lip campagne in om jongerenparticipatie te stimuleren en politieke invloed uit te oefenen. Dus met jouw baan stimuleer je niet alleen jongeren, maar roep je de politiek op tot actie. Hoe tof is dat! Zien hoe dit werkt? Bekijk de video!

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Wat ga je doen?

In een notendop: jij  zet je in voor kwetsbare kinderen door geld op te halen met de jongerenactie Zip your Lip. De focus in jouw functie ligt op: 

 • Het coördineren en organiseren van Zip your Lip events 
 • Het onderhouden van bestaande relaties en op zoek gaan nieuwe relaties met scholen en jeugdgroepen die mee willen doen aan Zip your Lip 
 • Meedenken over de continue ontwikkeling en vernieuwing van de jongerenactie 
 • Het opzetten van de jaarlijkse multichannel acquisitiecampagne (samen met bureaus) 
 • Het vergroten van naamsbekendheid door het organiseren van ludieke acties en het beheren en up-to-date houden van de communicatiekanalen van Zip your Lip (website, social media) 
 • Begeleiden van stagiaires die ondersteunende werkzaamheden uitvoeren voor Zip your Lip  

“Als Coördinator van Zip your Lip organiseer je niet alleen events, ook ben je druk met allerlei facetten uit het communicatievak. Van persoonlijk contact met een docent, tot het opzetten van campagnes, het schrijven van een Facebookbericht op basis van de resultaten in Google Analytics. Dit is een functie voor mensen die hun veelzijdigheid willen inzetten en die houden van variatie, flexibiliteit en ruimte om de actie verder te ontwikkelen.” 

Nolan Roffelsen, coördinator Zip your Lip:

Over jou

Werken bij World Vision is je inzetten voor duurzame verbeteringen voor kwetsbare kinderen. Als Coördinator Zip your Lip vind je het belangrijk om je hiervoor in te zetten. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, bent klant- en resultaatgericht en kunt goed samenwerken. Ook heb je/ben je: 

 • Minimaal een hbo werk- en denkniveau 
 • Één tot drie jaar relevante werkervaring met accountmanagement of marketing en communicatie. Ervaring met fondsenwerving is een pre.  
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal 
 • Ervaring met vormgeving Adobe Creative Cloud (Indesign, Illustrator, Photoshop) en/of Canva), Google Analytics, Ads en CMS systemen is een pre  
 • Assertief, durft keuzes (en wellicht fouten te maken) en gaat vol enthousiasme aan de slag 
 • Onderschrijft de visie en missie van World Vision en herkent je in de core capabilities van World Vision  
 • Je hebt een hart voor ontwikkelingswerk en affiniteit met jongeren. 

Heb je minder ervaring maar wel de juiste kwaliteiten en ben je bereid jezelf snel te ontwikkelen reageer dan zeker ook! We investeren graag in goede mensen!  

Wij bieden jou….

 • Een uitdagende baan voor 32-38 uur per week waarin je jouw kennis en kunde volop kunt inzetten en waarbij je echt het verschil kan maken voor kwetsbare kinderen wereldwijd 
 • Een functie waarin je in direct contact staat met scholen en jeugdgroepen. Een informele, open werksfeer, vanuit een prachtig kantoor in Amersfoort op loopafstand van het station 
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.345, – bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van kennis en ervaring en zwaarte van de functie 
 • Je werkt hybride, deels vanuit kantoor, huis of op locatie 
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen als professional binnen onze groeiende organisatie 

Over World Vision

We zouden uren kunnen praten over waarom het zo tof is om bij World Vision te werken. Liever hebben we dat je het zelf komt ervaren natuurlijk. Alvast een beeld van waar je als Coördinator Zip your Lip aan mee werkt. 

 • Werken bij World Vision doe je samen met 35.000 collega’s wereldwijd. We zijn een internationale organisatie (actief in bijna 100 landen), met meer dan 70 jaar ervaring 
 • We helpen de meest kwetsbare kinderen, waar ook ter wereld, door ze schoon water, goede voeding, medische zorg, scholing en een veilige leefomgeving te geven. Word Vision Nederland heeft zijn eigen programma’s. We werven inkomsten in de particuliere markt en bij overheden & instellingen. 
 • Wat we vooral willen is harten raken en mensen de vreugde laten ervaren van een veranderd leven. 

Onze basis: christelijk geloof
Onze impact: welzijn van kinderen
Onze aanpak: zelfredzame gemeenschappen

Reageren

Stuur zo snel mogelijk maar uiterlijk 14 juli je motivatie en CV naar Jan Kees den Bakker, HR-Business partner via hrm_nederland@worldvision.nl. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met  je toekomstige collega Nolan Roffelsen. Hij is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 033 464 3444. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee interviews en een referentieonderzoek. 

Sollicitaties worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken en een referentieonderzoek.

De veiligheid van kinderen en (jong) volwassenen is voor World Vision zeer belangrijk. World Vision accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt ook uitgebreid aan de orde in onze werving & selectieprocedures. Het overleggen van een recente verklaring omtrent gedrag (VOG) en het overleggen van minimaal 2 referenties is onderdeel van deze procedure. Deze referenties moeten voldoen aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. Dit betekent dat bij het opvragen van de referenties onderzoek gedaan zal worden naar eventuele Safeguarding incidenten bij voormalig werkgevers.

Meer informatie over de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme vind je hier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.