Accountmanager Stichtingen en Vermogensfondsen (32 uur per week)

Als accountmanager bij World Vision speel je een belangrijke rol in het realiseren van onze doelstellingen. Je hebt het eerste contact met stichtingen en vermogensfondsen. Je netwerkt en zoekt verbindingen. Je werft fondsen en gaat partnerschappen en actief relatiebeheer aan met bestaande én met nieuwe contacten. Je schrijft proposities met als doel stichtingen en vermogensfondsen te verbinden aan World Vision. Kortom je krijgt de gelegenheid om met jouw commerciële talent grote duurzame verbetering te realiseren voor kinderen in nood. Krijg je hier energie van? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw plek bij ons

Als accountmanager werk je in een Filantropie team samen met twee collega’s ieder met hun eigen specialisatie en discipline. In jouw portfolio ligt de focus op het account- en relatiemanagement van de bestaande partnerschappen en de acquisitie van nieuwe stichtingen en vermogensfondsen.

Werken bij World Vision betekent je inzetten voor een sociale en betrouwbare werkgever. World Vision Nederland is onderdeel van de wereldwijde organisatie met bijna 34.000 medewerkers. Je hebt een hart voor ontwikkelingswerk en je vindt het belangrijk dat het leven van kwetsbare kinderen tot bloei kan komen.

Wat ga je doen?

Je werkt in het Filantropie team en maakt deel uit van de afdeling Fondsenwerving & Communicatie. Ook werk je nauw samen met je collega’s van het International Programmes & Grants (IPG) team. De focus in jouw functie ligt op:

 • Het werven van nieuwe fondsen bij stichtingen en vermogensfondsen (om lopende en nieuwe projecten gefinancierd te krijgen). Je bouwt door op bestaande relaties, maar gaat ook actief aan de slag om nieuwe samenwerkingen aan te gaan.
 • Relatie- en stakeholdermanagement, waarbij verbinding en de duurzame relatie voorop staat. Via mail en telefonische contacten, maar ook het incidenteel afleggen van bezoekjes, afspraken met en presentaties aan besturen en contactpersonen.
 • Het ontwikkelen en implementeren van een eigen fondsenwervingsstrategie voor de verbinding van stichtingen en vermogensfondsen, waarbij je zelfstandig leads genereert, je funnel bouwt en verantwoordelijk bent voor een succesvolle opvolging
 • Het schrijven van nieuwe proposities en terugkoppeling van de impact van gefinancierde projecten in samenwerking met je collega’s van het IPG-team .
 • Een actieve bijdrage aan gezamenlijke relatie-events en andere vormen om ons werk onder de aandacht van jouw doelgroep te brengen.

“Partners verbinden met World Vision is zowel uitdagend als prachtig om te doen. Samen bouwen aan hoop en toekomst voor een nieuwe generatie kinderen. En met 70 jaar ervaring maken we een impact die energie en betekenis geeft aan iedereen die eraan deelneemt.”

Jacqueline Niezink, Relatiemanager bijzondere giften

Over jou

Als accountmanager vind je het belangrijk om je in te zetten voor duurzame verbeteringen voor kwetsbare kinderen. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, je legt makkelijk contact, bent attent, accuraat en klant- en resultaatgericht en kunt goed samenwerken. Daarnaast:

 • Heb je een Hbo denk- en werkniveau en minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare rol
 • Je denkt in kansen en mogelijkheden en weet dit te vertalen naar concrete acties, waarbij je de juiste mensen bij elkaar brengt
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen en trends in fondsenwerving met name die van stichtingen en vermogensfondsen actief binnen de NGO-sector
 • Je bent een netwerker, beschikt over uitstekende sociale vaardigheden en hebt goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Ervaring met cross culturele communicatie is een pre
 • Onderschrijf je de visie en missie van World Vision,  herken jij je in de core capabilities van World Vision en beweeg je makkelijk binnen de christelijke wereld

Heb je minder ervaring maar wel de juiste kwaliteiten en ben je bereid jezelf snel te ontwikkelen reageer dan zeker ook! We investeren graag in goede mensen!

Wij bieden jou…

 • Een uitdagende baan voor 32 uur per week (uren zijn bespreekbaar) waarin je jouw kennis en kunde volop kunt inzetten en waarbij je echt het verschil kan maken voor kwetsbare kinderen wereldwijd
 • Een salaris van maximaal € 4.000, – bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van kennis en ervaring en zwaarte van de functie
 • Een functie waarin je echt mee kan helpen bouwen en slagen kan maken
 • Een informele, open werksfeer, vanuit een prachtig kantoor in Amersfoort op loopafstand van het station
 • De mogelijkheid hybride te werken, deels vanuit kantoor, deels vanuit huis
 • Veel contactmogelijkheden met World Vision collega’s, niet alleen in Nederland maar ook in Europa en daarbuiten
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen als professional binnen onze groeiende organisatie

Over World Vision

We kunnen uren praten over waarom het zo interessant is om bij World Vision te werken. We hebben liever dat je dat zelf komt ervaren natuurlijk. Hieronder krijg je alvast een beeld van waar je als accountmanager aan mee werkt:

 • Werken bij World Vision doe je samen met 45 collega’s in Nederland en 34.000 collega’s wereldwijd. We zijn een internationale organisatie (actief in bijna 100 landen) met meer dan 70 jaar ervaring.
 • We helpen de meest kwetsbare kinderen, waar ook ter wereld, door ze schoon water, goede voeding, medische zorg, scholing en een veilige leefomgeving te geven. Word Vision Nederland heeft zijn eigen programma’s. We werven inkomsten in de particuliere markt en bij overheden en instellingen.
 • Wat we vooral willen is harten raken en mensen de vreugde laten ervaren van een veranderd leven.

Onze basis: christelijk geloof
Onze impact: welzijn van kinderen
Onze aanpak: zelfredzame gemeenschappen

Reageren

Stuur zo snel mogelijk maar uiterlijk 12 november 2023, je motivatie en CV naar Elsard Haanstra, HR-adviseur, via hrm_nederland@worldvision.nl.

Sollicitaties worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken en een referentieonderzoek.

De veiligheid van kinderen en (jong) volwassenen is voor World Vision zeer belangrijk. World Vision accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt ook uitgebreid aan de orde in onze werving & selectieprocedures. Het overleggen van een recente verklaring omtrent gedrag (VOG) en het overleggen van minimaal 2 referenties is onderdeel van deze procedure. Deze referenties moeten voldoen aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. Dit betekent dat bij het opvragen van de referenties onderzoek gedaan zal worden naar eventuele Safeguarding incidenten bij voormalig werkgevers.

Meer informatie over de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme vind je hier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.