Sambas

Indonesië - Sponsorprogramma Sambas

Schoolmuts

4 van de 6 scholen kregen een goede beoordeling.

EHBO

25 jongeren kregen een opleiding in het voorkomen van hiv en aids.

hart en handen

68% van de schoolkinderen heeft voldoende vaardigheden ontwikkeld voor het basisonderwijs.

boek

77,5% van de schoolkinderen kan begrijpend lezen.

Kinderen die werken op het land in plaats van leren op school, alcoholmisbruik onder jongeren, ondervoeding, slechte hygiëne en ouders die hun inkomen verliezen. Het projectgebied Sambas ligt in op het eiland Kalimantan en grenst aan Maleisisch Borneo. Er is veel armoede in dit gebied (10% leeft zelfs onder de armoedegrens), waardoor vooral kinderen erg kwetsbaar zijn!

Het programma is in 2006 gestart. World Vision wil samen met de bevolking van Sambas zorgen voor duurzame verandering. En zo een hoopvolle toekomst bieden aan alle kinderen in het project.

Grootste problemen in Sambas

Schoolmuts

Ouders vinden onderwijs minder belangrijk. Zij willen liever dat de kinderen meehelpen op het land. De kwaliteit van de lessen is helaas ook onvoldoende, doordat veel leraren niet de juiste opleiding en vaardigheden hebben.

EHBO

Er is weinig aandacht voor de gezondheid van jonge kinderen. Zij krijgen slecht te eten waardoor er veel ondervoeding is. Slechts 17% van de moeders geeft borstvoeding, terwijl dit zo belangrijk is voor de groei en bescherming van kinderen tegen ziektes en ondervoeding.

spaarvarken

Vijftigduizend mensen leven onder de armoedegrens. Een gezin kan ongeveer een dollar per dag aan voedsel besteden en ook het bestedingspatroon is een probleem. Voeding, gezondheid en onderwijs krijgen niet altijd prioriteit. 

Sponsor een kind:

Hallo, ik ben Vinayak uit India en ik zoek een sponsor!

  • Mijn leeftijd: 8 years (21.09.2013)
  • Ik woon met mijn: ouders
  • Mijn hobby: cricket spelen