Halmahera

Indonesië - Sponsorprogramma Halmahera

Schoolmuts

14 van de 16 kwetsbare kinderen gaan weer terug naar school.

Hart

266 kinderen ontvingen een geboortebewijs.

Hark en schep

119 mannen en vrouwen zijn getraind in landbouwtechnieken.

Schoolmuts

31 leraren hebben training gekregen in het leuker en informatiever maken van hun lessen.

Meisjes die uitgehuwelijkt worden en moeten stoppen met school. Ouders die niet weten hoe ze met geld om moeten gaan en ondervoeding onder kinderen. De Molukken zijn in het verleden vaak getroffen door conflicten, dit heeft ervoor gezorgd dat het gebied onderontwikkeld is.

World Vision begon in 2006 met dit ontwikkelingsprogramma in Noord-Halmahera, een projectgebied in de Molukken bestaand uit 33 dorpen. In 15 jaar tijd wil World Vision samen met de lokale bevolking duurzame verandering teweeg brengen. Verbetering die blijvend is en het leven van kinderen tot bloei brengt. 

Grootste problemen in Halmahera

Schoolmuts

Kinderen maken hun school vaak niet af. 30% van de kinderen heeft niet eens de basisschool afgemaakt. En slechts 23% haalt een middelbare school diploma. Daarom is er in dit gebied veel analfabetisme. Ouders vinden onderwijs niet belangrijk, zij willen liever dat de kinderen helpen met de oogst. Zij zeggen: 'omdat onze kinderen niet naar school gaan, kunnen we nu eten'. Daarnaast is er niet altijd geld om het onderwijs te betalen.

Spaarvarken

Helaas weten veel mensen niet hoe ze verstandig met geld om moeten gaan. Omdat er slechts één keer per kwartaal geoogst wordt, lenen mensen in de tussentijd geld. Ze betalen veel rente over de leningen waardoor ze schulden krijgen die steeds verder oplopen. Als er een beetje geld beschikbaar is geven mannen dit vaak uit aan alcohol. 

Gebroken hart

Kindhuwelijken zijn een groot probleem. Dit zorgt ervoor dat veel meisjes stoppen met school.

Sponsor een kind:

Hallo, ik ben Victor S uit Sierra Leone en ik zoek een sponsor!

  • Mijn leeftijd: 5 years (10.10.2016)
  • Ik woon met mijn: ouders
  • Mijn hobby: met poppen spelen