Tanzania

Tanzania - Sponsorprogramma Isanga

Schoolmuts

99% van de kinderen gaat naar de basisschool.

Spaarvarken

Er zijn 76 nieuwe spaargroepen opgezet.

hart

Meer dan 500 kinderen ontvingen een geboortebewijs.

Waterdrupel

7 waterpompen zijn vernieuwd.

Het projectgebied Isanga ligt in het noordwesten van Tanzania. Het bestaat uit 18 dorpjes verspreid over 525 km2, die via het World Vision-sponsorprogramma ondersteund worden. Door een gebrek aan mogelijkheden is het leven hier zwaar en hebben kinderen nauwelijks toekomstperspectief.

Het programma is in 2004 gestart. World Vision wil samen met de lokale bevolking van Isanga in 15 jaar duurzame verandering teweegbrengen. Verbetering die blijvend is en het leven van kinderen tot bloei brengt.

Grootste problemen in Isanga

schoolmuts

Er ontbreekt veel in het onderwijs in Isanga: goede leerkrachten, schoolmeubilair en onderwijsmateriaal. De afstand naar school is vaak een probleem en er is meestal geen drinkwater in en om school. De ontwikkeling van kinderen blijft achter.

EHBO

Er is nauwelijks goed geschoold medisch personeel en medicijnen worden slecht aangeleverd. Zwangere vrouwen, baby's, jonge kinderen en mensen met een handicap of een noodsituatie zijn daardoor kwetsbaar. Relatief eenvoudige ziektes zijn ineens levensbedreigend!

waterdruppel

Waterhalen is vaak een taak van kinderen. Zij halen hun drink-, was- en irrigatiewater uit open bronnen, rivierbeddingen en beekjes. Er ontstaan daar veel ziektes en er zijn ook (gevaarlijke) dieren bij deze bronnen. Hoe droger het seizoen, hoe verder het lopen is om water te vinden.

Spaarvarken

Vrijwel alle mensen in het gebied leven van de opbrengsten van stukjes land, maar door beperkte gewaskennis, aanhoudende droogte en geen toegang tot markten zijn opbrengsten laag. Armoede en ondervoeding zijn een grote zorg.

Sponsor een kind

Hallo, ik ben Rushabh uit India en ik zoek een sponsor!

  • Mijn leeftijd: 6 years (24.06.2015)
  • Ik woon met mijn: ouders
  • Mijn hobby: met de bal spelen