Dembia

Ethiopië - Sponsorprogramma Dembia

Waterdruppel

21 waterpompen zijn opgeknapt. 

Hart en handen

47 kinderen zijn gered van kinderarbeid. 

EHBO

8.660 moeders kwamen na de bevalling terug voor controle.

Hart

We hebben voorkomen dat 31 tienermeisjes werden uitgehuwelijkt.

Het projectgebied Dembia ligt in Ethiopië. Er wonen veel kwetsbare kinderen in het projectgebied zoals wezen en kinderen met een handicap. Door een gebrek aan mogelijkheden is het leven hier zwaar (zie problemen in kader) en hebben kinderen nauwelijks toekomstperspectief.

Het programma is in 2007 gestart. World Vision wil samen met de bevolking van Dembia zorgen voor duurzame verandering. En zo een hoopvolle toekomst bieden aan alle kinderen in het project.

Het laatste nieuws uit Dembia

Grootste problemen in Dembia

Schoolmuts

Slecht onderwijs zorgt voor veel problemen. De kwaliteit van lesprogramma's is onvoldoende, leraren zijn niet goed opgeleid en er is een tekort aan lesmateriaal en klaslokalen. Jongeren kunnen na school geen baan vinden en kinderen moeten vaak stoppen met school. 

Spaarvarken

De bevolking groeit en de opbrengst van het land wordt lager. Regenval blijft uit, de bodem raakt uitgeput en veel opbrengst gaat verloren. Op dit moment kan niet iedereen van eten worden voorzien en het vee is vaak ziek. Door de lage opbrengst verdienen kwetsbare families onvoldoende om in hun basisbehoeften te voorzien. 

Eten

Kwetsbare kinderen hebben meer zorg nodig. Er is vaak te weinig en onvoldoende gevarieerd eten, waardoor veel kinderen ondervoed zijn. Kinderen zijn vaak ziek door een slechte hygiëne. Zij drinken vervuild water of wassen hun handen niet. Veel kinderen krijgen malaria, longontsteking en diarree. Ook is de kwaliteit van gezondheidszorg onvoldoende en bevallen vrouwen vaak zonder begeleiding. 

Sponsor een kind:

Hallo, ik ben Tafach uit Ethiopië en ik zoek een sponsor!

  • Mijn leeftijd: 13 years (10.06.2008)
  • Ik woon met mijn: ouders
  • Mijn hobby: verstoppertje spelen