29-08-2018

Op bezoek in Sambas, Indonesië

Elf jaar geleden bezochten een aantal Nederlanders het sponsorprogramma Sambas in West-Kalimantan, Indonesië. Maarten Wassink, ambassadeur namens 'The Choir Company' vertelt: “Er was een weg vol kuilen. We reden er 5 uur over. We hoorden dat een ambulance niet eens kon komen in het gebied!”

De impact van een geasfalteerde weg
Twee mensen gingen afgelopen zomer terug om te kijken welke resultaten er zijn behaald. Maarten: “Wow… we reden nu in 1,5 uur over een strakke geasfalteerde weg.” Nu vormt de weg geen probleem meer voor de ambulance. Ook heeft de nieuwe weg een grote impact op de economie: er is sinds 2 jaar een hotel en er zijn kleine winkeltjes in het dorp. 

Toen wassen in de rivier, nu stromend water in het huisje
Een ander belangrijke ontwikkeling horen we van de vader van Istarina, het sponsorkind van Maarten. Ze hebben nu stromend water in hun huisje! Elf jaar geleden moesten ze zich nog wassen in de rivier en water halen om te koken. Daarnaast steeg het inkomen van de vader van Istarina, onder andere omdat het transport via de vernieuwde weg sterk verbeterde.

De visie van World Vision: verandering brengen zodat levens van kinderen tot bloei komen
Istarina heeft grootste plannen. Ze wil ondernemer worden, en het liefst een eigen restaurant beginnen. Kinderen als Istarina zullen verder gaan waar World Vision begonnen is als over een jaar of vijf het programma stopt. En dat is precies de visie van World Vision: een positieve en structurele verandering brengen zodat levens van kinderen tot bloei komen.