Ondanks Covid-19 toch onderwijs in Burundi

Ondanks Covid-19 toch onderwijs in Burundi

In Burundi werd op 31 maart 2020 het eerste geval van COVID-19 gemeld. Sinds die tijd heeft het land maatregelen genomen om de pandemie in te dammen. Onder andere de onderwijssector wordt geraakt en dit project richt zich erop om het onderwijs op 1.121 scholen in 31 van de meest kwetsbare DCE's (Directions communales de l'Education) in 10 provincies van Burundi te versterken en doorgang te laten vinden. Doel is om training te geven over (het geven van) onderwijs in noodsituaties zoals COVID-19, voorlichting over COVID-19 zelf en ook het voorkomen van uitval van meisjes op scholen door beperkte middelen voor hun menstruatieperiode.

Het project heeft de volgende 3 doelstellingen: 

  1. 175.000 kinderen, in het bijzonder de meest kwetsbaren, worden ondersteund om de lessen in goede omstandigheden voort te zetten. 
  2. De pedagogische vaardigheden van leraren, onderwijsclusters (Directions communales de l’Education) en schooldirecteuren in de beoogde gebieden worden versterkt voor de organisatie van remediërende en opwaardeercursussen voor studenten. 
  3. Studenten worden versterkt op het gebied van persoonlijke hygiëne en reproductieve gezondheid om ervoor te zorgen dat ze op school blijven - dmv de koop en distributie van 34.357 wasbare maandverbandsets.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door UNICEF.