Noodhulp voor kinderen die vluchten uit Oekraïne

Oekraïne: antwoord op veelgestelde vragen en hoe World Vision helpt

 

Hoeveel Oekraïners moeten noodgedwongen vluchten?

Volgens de Verenigde Naties zijn er sinds de escalatie van het conflict zo’n 100.000 Oekraïners hun huizen ontvlucht. Polen, Roemenië, Tsjechië en Slowakije bereiden zich voor op een instroom van een miljoen mensen. Oekraïne herbergt ook vluchtelingen uit Afghanistan en Syrië, zij moeten nu opnieuw vluchten.

World Vision roept alle partijen op om de vrede te bevorderen, opdat er oplossingen kunnen worden gevonden om een grootschalige humanitaire crisis te voorkomen.

Waarom is de crisis zo gevaarlijk voor kinderen in Oekraïne?

In elk vergelijkbaar conflict met wat zich nu in Oekraïne afspeelt, worden kinderen het zwaar getroffen. Het conflict bedreigt niet alleen de veiligheid en het onderdak, maar ook de geestelijke gezondheid van kinderen en hun toegang tot onderwijs.

Wat betekent de crisis in Oekraïne voor kwetsbare landen?

De crisis in Oekraïne bedreigt de voedselvoorziening en de economische stabiliteit van kwetsbare landen. Rusland en Oekraïne leveren bijna een kwart van de tarwevoorraad in de wereld en we zien nu al dat dit conflict gevolgen heeft voor de voedselvoorziening in landen als Jemen en Libanon.

Wat doet World Vision om de bevolking van Oekraïne te helpen?

We verlenen noodhulp aan oekraïense vluchtelingen die in roemenie aankomen. We bieden middelen, zoals hygiene kits en voeding, om in hun basisbehoeften te voorzien. We onderzoeken hoe we op meer locaties kunnen opschalen om meer getroffen kinderen en families hulp te bieden. 

Hoe kan ik kinderen en gezinnen helpen die zijn getroffen door deze crisis?

Bid voor vrede en herstel. Geef een donatie en draag bij aan noodhulp voor vluchtelingen uit Oekraïne