Christa

Christa Lootens woont in Zeewolde en is moeder van 3 dochters. Zij bestelt regelmatig bij World Vision een Wereldcadeau. En ze is erg enthousiast hierover.

Waarom bestel je Wereldcadeaus?

De laatste jaren viel me steeds weer op dat de mensen die ik een cadeautje wil geven, omdat er iets te vieren valt, zelf niet weten wat ze eigenlijk willen hebben. "Ach, doe maar iets" of " Ik heb alles al".....  kreeg ik vaak te horen. Toen ontdekte ik het systeem van het weggeven van je cadeau aan mensen die wel echte wensen hebben. Omdat in de wereld veel armoede is en de mensen die arm zijn daar zelf niet om hebben gevraagd, wil ik recht doen door juist deze mensen een Wereldcadeau te geven.


Wat is je favoriete cadeau?

Ik kijk altijd naar de persoon uit wiens naam een wereldcadeau wordt weggegeven. Ook vind ik het belangrijk dat het een cadeau is dat toekomst heeft. Je kunt daarbij denken aan onderwijs of zaden om te planten, je geeft dan een beginnetje, waar ze zelf mee verder kunnen.


Wat is de reactie van mensen die dit cadeau van je krijgen? 

Ik vertel ze dat ik nog wel een leuk cadeau weet wanneer ze zelf geen specifieke wensen hebben.  Als ik uitgelegd heb dat er al mensen blij gemaakt zijn, vinden ze het het altijd een goed cadeau. 'Eigenlijk zouden we dat veel meer moeten doen', hoor ik dan vaak!


Waarom raad je mensen aan een Wereldcadeau te bestellen?

Jarenlang heb ik cadeautjes gegeven, die wel leuk waren om te geven, maar vooral uit beleefdheid waren. Koop liever een cadeau waar iemand echt intens blij mee wordt gemaakt! "Drie vliegen in een klap" Zowel de gever als de jarige en niet in de laatste plaats die enorm gelukkige ontvanger van het wereldcadeau. En dat zul je merken!