Ariyanto

Een van onze populaire Wereldcadeaus was het cadeau 'Schoon drinkwater' voor een gezin in Indonesië voor maar € 25,00. We hebben inmiddels al veel mensen in Indonesië blij mogen maken met dit cadeau! Een mooi voorbeeld hiervan zijn Ariyanto en zijn familie uit het dorp Lingu Lango.


Vier kilometer lopen 

Ariyanto (13) is de oudste van vijf kinderen. In het gezin heeft hij de belangrijke taak om elke dag water te halen; 's morgens voordat hij naar school gaat en 's middags als hij uit school is. Tot een jaar geleden moest hij elke dag vier kilometer lopen naar de dichtstbijzijnde waterbron. Regelmatig kwam Ariyanto hierdoor te laat op school en eenmaal op school was hij zo moe dat hij moeite had om zich goed te concentreren. Gelukkig is dit inmiddels verleden tijd.

Tijd over om te spelen

Een jaar geleden werd in het dorp van Ariyanto door World Vision een waterleiding aangelegd. Dankzij deze waterleiding hoeft hij nu nog maar dertig meter te lopen voor water. "Het water is schoon en ik kan zoveel halen als ik wil!" Ariyanto is nu elke dag veel minder tijd kwijt aan deze zware klus. Hij heeft nu voldoende tijd om zijn huiswerk te maken en is zelfs lid geworden van een studieclub, een initiatief van World Vision. Met resultaat, zijn schoolresultaten zijn in korte tijd zichtbaar verbeterd! En nog een groot voordeel voor Ariyanto, hij houdt 's middags tijd over om lekker te spelen.