Akoy

04-04-2018

Schoon water geeft leven!

Goed nieuws voor Akoy! Ze is twaalf jaar en woont in Zuid-Soedan. Voor het eerst in haar leven is er vers drinkwater vlakbij haar huis! De meisjes en vrouwen uit Akoy’s dorp moesten vroeger kilometers lopen om uit de rivier vervuild water te halen. Het was gevaarlijk onderweg en bovendien werden de kinderen ziek van het rivierwater. Maar nu komt er vers, schoon drinkwater uit de nieuwe waterpunten in Akoy’s dorp. De kinderen zijn gezonder en hebben tijd om naar school te gaan. Geweldig nieuws dus!

We zetten ons in voor de meest kwetsbare kinderen. Want helaas sterven nog iedere dag meer dan 800 kinderen. Omdat ze geen schoon water konden drinken.
Geen schone wc’s hadden. En niet wisten hoe belangrijk persoonlijke hygiëne is om niet ziek te worden. Daarom is water een van de speerpunten in ons werk. We bouwen natuurlijk waterpompen. Maar we gaan verder. We leren de mensen hoe ze die pompen kunnen onderhouden. En hoe belangrijk een goede hygiëne is. Hoe je heel eenvoudig een dodelijke ziekte als diarree kunt voorkomen. Daarmee redden we levens.

Wilt u ook helpen? En kinderen zoals Akoy schoon water geven? Dat kan, word vandaag nog donateur